Uyuşturucu operasyonunda adı geçen savcı Antalya'da gözaltına alındı

Uyuşturucu operasyonunda adı geçen savcı Antalya'da gözaltına alındı
Konya merkezli uyuşturucu soruşturmasındaki şüpheliler arasında adı geçen Adana Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş, gözaltına alındı.

Konya merkezli iki uyuşturucu operasyonu kapsamında 4'ü polis 14 zanlının tutuklandığı soruşturmada adı geçen Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş, Antalya'da gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından da görevden uzaklaştırılan savcı Osman Yarbaş'ın Antalya'daki evinde arama yapıldı.
Ekiplerin gözaltına aldığı Yarbaş, daha sonra Konya'dan gelen polis ekibine teslim edildi.

NE OLMUŞTU?

Konya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 30 Ekim 2021'de düzenlediği operasyonda bir araçtan 24 kilo 600 gram eroin ele geçirdiği operasyonun şüphelisinin Adana'da daha önce narkotik ekibinde görev yapan polis memuru C.A. olduğu tespit edilmişti.

Tutuklanan zanlıyla bağlantılı kişileri tespit etmek için başlatılan çalışmalarda ise C.A'nın uyuşturucuyu taşıdığı aracın Adana'da görevli savcı Osman Yarbaş'a ait olduğu bilgisine ulaşılmıştı.

Yarbaş'ın, soruşturma kapsamında, 5 Temmuz'da Konya merkezli Adana, Van, Hakkari ve Antalya'da düzenlenen ikinci operasyon kapsamında tutuklanan 13 şüpheli arasındaki polis memurlarından M.B.Y. ile de Antalya'ya gittiği belirlenmişti. Operasyonlar kapsamında 4'ü polis 14 zanlı tutuklanmıştı.

HSK 2. Dairesi 11 Mayıs'ta savcıyı görevden uzaklaştırmış, yürütülen inceleme ve soruşturma kapsamında HSK müfettişlerince savcı Yarbaş'ın meslekten ihracı teklif edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar