Uzaktan eğitim yayınları gün boyu devam edecek

Uzaktan eğitim yayınları gün boyu devam edecek
Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesi sonrası uygulamaya sokulacak uzaktan eğitime ilişkin açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs nedeniyle okulların tatil edilmesi sonrası uygulamaya sokulacak uzaktan eğitimle ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Ziya Selçuk, alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların tatil edilmesi ve uzaktan eğitim sisteminin devreye sokulmasyıyla "Bu mesele bir tatil meselesi değil. Küresel ölçekli bir probleme karşı alınması gereken tedbirlerle ilgili bir konu bu" vurgusu yaptı.

Uzaktan eğitimin gün boyu olacağını ve yayınların seviyeye ve sınıfa göre belirlendiğini belirten Selçuk, "Bizim tedbir olarak gördüğümüz eğitim içerikleri eba.gov.tr den her türlü ayrıntısıyla görülebilir. Ayrıca 444 0 632 no'lu telefonumuzdan da yine 24 saat erişip eğitimle ilgili, bu konularla ilgili her türlü sorularını sorabilirler" dedi.

TRT Haber'de yer alan habere göre Selçuk ayrıca, "Sıkça sorulan sorular listesi yaptık. Kamuoyundan bize gelen çok sayıda soru var. Bu soruların hepsinin cevaplarını da şu anda mevcut sitemizde görebilirler" diye ekledi.

Koronavirüs salgınının yayıldığı Çin'de, salgının yayılmasını engelleme tedbirleri kapsamında eğitim sisteminde değişiklikler yapılmıştı. Çin, öğrenciler için online ders sistemini uygulamaya sokmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar