Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz: Ben toplu taşımada maske kullanmaya devam ediyorum

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz: Ben toplu taşımada maske kullanmaya devam ediyorum
Prof. Dr. Kurugöl toplu taşımada maske zorunluluğunun kaldırılmasının doğru olmadığını belirtirken, Bilim Kurulu Üyesi Yavuz ise ‘Ben hala toplu taşımada maske kullanıyorum’ dedi.

Koronavirüs vaka sayısının üç gün art arda binin altına düşmesi gerekçe gösterilerek toplu taşımada maske zorunluluğu kalktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, istenilirse maskesiz yolculuk yapılabileceğini söyledi. Toplu taşımada bazı yurttaşlar maske takmaya devam ederken bazıları da maskelerini çıkardı.

Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz söz konusu karara ilişkin Cumhuriyet'e değerlendirmelerde bulundu.

‘KARARLAR SADECE TÜRKİYE’DEKİ VAKA SAYILARINA GÖRE BELİRLENMEMELİ, MASKENİN KALKMASI DOĞRU DEĞİL’

Prof. Dr. Zafer Kurugöl, Sağlık Bakanlığı’nın almış olduğu kararı doğru bulmadığını söyledi. Kurugöl, "Verilen kararla belki şu an değil ama sonrasında etkilerini göreceğiz. ABD ve Kuzey Kore gibi birçok ülkede vaka sayıları artmış durumda. Verilen kararlar sadece Türkiye’deki vaka sayısına göre belirlenmemeli" diye konuştu.

BİLİM KURULU ÜYESİ YAVUZ: BEN TOPLU TAŞIMADA MASKE KULLANMAYA DEVAM EDİYORUM

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz ise "Avrupa ve Amerika ülkelerinde yeni varyantlar mevcut. Ancak yasağın kaldırılmasıyla beraber yeni varyantlar Türkiye’de görülürse vaka sayısında artışa neden olur" diye konuştu. Yavuz, maske yasağının kaldırılmasına rağmen kendisinin de toplu taşıma araçlarında hâlâ maske kullanmaya devam ettiğini söyledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar