Uzungöl'de yıkılacak binalar belirlendi

Uzungöl'de yıkılacak binalar belirlendi
Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl'de, kamu arazisinde bulunan yıkılacak binalar belirlendi.

HABER MERKEZİ- Son on yılda maruz kaldığı kaçak yapılaşma ve doğa kıyımının ardından betonlaşan Uzungöl'de kamu arazisinde yer alan ve yıkılacak binalar belirlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,İmar Kanunu'nun 18. maddesi gereğince yapılan çalışmaların tamamlandığını söyledi.

GÖL ETRAFINDAKİ TESİSLER

Tok, "Bu kapsamda Uzungöl'de Gölbaşı mevki ve göl etrafındaki yıkılacak tesisler belirlendi. Şu anda mahkeme kararının çıkmasını bekliyoruz. Bir hafta içerisinde de esnaf ve vatandaşımıza gereken tebliğleri iletmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

YILBAŞINA KADAR

Sputnik'in haberine göre, tebliğlerin ardından yıkımlara başlanacağını belirten Tok, yılbaşına kadar da yıkımları gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

ÇİRKİN YAPILAŞMADAN KURTULACAK

Uzungöl'ün çirkin yapılaşmadan kurtulacağını söyleyen Tok, "Amacımız Uzungöl'ü korumak ve çirkin yapılardan, görüntü kirliliğinden kurtarmak. Uzungöl'ü eski ihtişamına kavuşturarak, gelecek nesillere bu mirası daha güzel şekilde bırakmak istiyoruz." dedi.

10 YILDA SİSTEMATİK TAHRİBAT

Türkiye'nin sahip olduğu en önemli doğal alanlardan biri olan ve yurtdışı tanıtımlarda yeşil ve maviyi buluşturan genel fotoğrafları kullanılan Uzungöl Yaylası, son on yıldır yapılan kaçak yapılar ve betonlaşma nedeniyle tanınmaz hale gelmişti. 

Öne Çıkanlar