Veli Saçılık'ın banka hesaplarına haciz konuldu: Ağaç kökü yemem için bütün koşullar hazır artık

Veli Saçılık'ın banka hesaplarına haciz konuldu: Ağaç kökü yemem için bütün koşullar hazır artık
KHK ile kamu görevinden ihracını protestolarından dolayı aldığı para cezaları nedeniyle hesaplarına haciz konan Saçılık, 'Ağaç kökü yemem için bütün koşullar hazır artık' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü’nde sosyolog olarak görev yapan ve 22 Kasım 2016’da 677 sayılı KHK’yle kamu görevinden ihraç edilen HDP MYK Üyesi Veli Saçılık'ın bankadaki parasına el konuldu.

Saçılık, kamu görevinden çıkarılmasının ardından aylarca Ankara Yüksel Caddesi’nde eylem yapmış, bu eylemler nedeniyle kendisine para cezaları kesilmişti.

Verilen cezalar nedeniyle konulan haciz işlemine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Saçılık, şu mesajları paylaştı:

"KHK ile ihraç edilmemi protesto ettiğim için polisin yazdığı para cezaları sonucunda şuan banka hesabıma haciz konuldu. Sendikanın yatırdığı destek avansı ve kooperatifimize gelen ödemenin bulunduğu hesap sıfırlandı.

‘Ağaç kökü yesinler’ dediler ve uygulamaya geçtiler. Bunun dışında kooperatife gönderilen ödemeye de haciz konuldu. Ağaç kökü yemem için bütün koşullar hazır artık."

Öne Çıkanlar