Vince çıkan işçiler, isyanlarını artık mahkemelerde dile getirecek

Vince çıkan işçiler, isyanlarını artık mahkemelerde dile getirecek
Zeytinburnu'nda geçtiğimiz günlerde maaşlarını alamadıkları için vince çıkarak isyan eden işçiler, mücadelelerini mahkemeye taşıdı.

Türkiye'de inşaat sektöründeki birçok şantiyede yaşanan maaş ve hak gaspları işçileri isyan ettiriyor.

Yaşadıkları haksızlıkları duyuramadıkları için çareyi vinç üzerine çıkmakta bulan işçiler, ancak bu tip eylemlerle basında yer bulabiliyor.

En son Zeytinburnu'ndaki bir inşaar şantiyesinde vince çıkan bir işçinin, "Çoluğum çocuğum aç, okula gidemiyorlar, kahvaltı veremiyorum. Vicdansızlar, 2 aydır paramı vermiyorlar" isyanıyla gündeme gelen hak ve maaş gaspı bu kez vinc tepesine değil mahkemeye taşınıyor.

MÜCADELELERİNİ MAHKAMELERDE SÜRDÜRECEKLER

Bir kez daha 'İsyan eden işçiler vinçe çıktı' başlıklarıyla gündeme gelen Zeytinburnu'ndaki inşaat işçilerinin adalet mücadelesiyle birlikte, İstanbul Valiliği'ne bağlı olarak faaliyet yürüten İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) sorumluluğunda İstanbul Zeytinburnu'ndaki Galip Telekom şantiyesinde, Ilgaz İnşaat yüklenici firma altında taşeron şirketlerde çalışan yaklaşık 45 işçinin 3 aydır maaşlarını alamadığı ortaya çıkmış, taşeron firmanın yemek şirketine de ödeme yapmadığı için şirketin işçilere yemek vermeyi de kestiği öğrenilmişti.

MAAŞLARI YATIRILMIYOR, SİGORTALARI GERÇEK ÜCRET ÜZERİNDEN ÖDENMİYOR

Arabuluculuk bürosuna Yapım Yirmi - Sümer İmam Hatip Ortaokulu ve Reşat Tardu Ortaokulları inşaatında ücretlerinin ödenmemesiyle ilgili yaptıkları başvuruda, fazla mesai ücretlerinin ödenmemiş olması ve sigortalarının gerçek ücret üzerinden yatırılmamış olmasına da dikkat çekildi.

Yapım Yirmi - Sümer İmam Hatip Ortaokulu ve Reşat Tardu Ortaokullarında işçi ücretlerinin ödenmemesiyle ilgili Arabuluculuk Bürosu'na başvuruda bulunan işçilerin, maaş gaspının yanında, fazla mesai ücretlerinin ödenmediği ve sigortalarının da gerçek ücret üzerinden yatırılmadığı öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar