Volkswagen, Türkiye'de inşa edeceği fabrikadan vazgeçti

Volkswagen, Türkiye'de inşa edeceği fabrikadan vazgeçti
Bloomberg haber ajansına göre Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, coronavirus kaynaklı düşen otomobil talebi sebebiyle yeni kapasite artırımına gerek duymayacak.

Bloomberg haber ajansına göre, Alman otomobil üreticisi Volkswagen AG, coronavirus pandemisinden ötürü düşen otomobil talebinden dolayı yeni kapasite artırımına gerek duymayacak.

VW'nin çarşamba günkü e-posta açıklamasında "Küresel otomobil talebindeki düşüş kapasite artırımını bugünün perspektifinden gereksiz bir hale getiriyor." dendiği belirtildi. Buna göre VW, mevcut tesislerinde üretim artışına gidecek.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi geçen yıl bölgede artan jeopolitik gerginliğin ardından projeyi askıya almıştı. Sonrasında ise coronavirus pandemisinin patlak vermesiyle satışlar düştü ve toparlanma patikasında belirsizlik devam ediyor.

Salgından önce grup, diğer markası Skoda'nın Passat ve Superb için yeni kapasiteler oluşturmak istemişti.

Alman üretici, 2019 Ekim ayında Manisa'da 943,5 milyon TL sermayeli Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. adı ile bir şirket kurmuştu.

Şirket, geçen ekim ayında Türkiye ordusunun Suriye'de gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle tepki almasını gerekçe göstererek, Türkiye'de yapmayı planladığı yatırımı ertelemişti. Volkswagen şirketinin sözcüsü, ekimdeki açıklamasında fabrikanın açılışının şirketin itibarına zarar verebileceğini belirterek, "Bölgedeki durumu büyük bir kaygıyla izliyoruz" demişti.

O tarihten sonra ise, yatırım kararı hakkında detaylı açıklama sürekli olarak ertelenmeye devam etmişti.

VOLKSWAGEN'İN 123'ÜNCÜ FABRİKASI OLACAKTI

Manisa'da inşa edilmesi planlanan tesiste VW Passat ve Skoda Superb gibi modellerin üretilmesi bekleniyordu.

Öte yandan, VW'nin 123'üncü fabrikası unvanını taşıyacak tesisin yıllık araç üretim kapasitesinin ise 300 bin adet olacağı kaydediliyordu.

Alman markanın kendi ülkesindeki Emden, Zwickau ve Hannover fabrikalarında elektrikli modellerine yer açma hedefi ile yeni bir fabrika ihtiyacı ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar