Will Smith’e 10 yıl Oscar töreni yasağı

Will Smith’e 10 yıl Oscar töreni yasağı
Akademi, Chris Rock'a şiddet uygulayan Will Smith hakkında alınan kararı duyurdu.

​​Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi (Oscar) cuma günü yaptığı açıklamada, Will Smith'in geçen ayki törende komedyen Chris Rock'a tokat atarak sergilediği "zararlı davranış" nedeniyle 10 yıl boyunca Oscar'lara katılmasının yasaklanacağını açıkladı.

Yasak, aktörün 27 Mart'ta Oscar sahnesindeki patlamasının ardından organizasyondan istifa etmesinden bir hafta sonra geldi.

Akademinin 54 yöneticisinin bir sabah toplantısından sonra yayınlanan açık mektupta, grubun başkanı David Rubin ve CEO'su Dawn Hudson, Smith'in davranışını "kabul edilemez" olarak nitelendirdi ve yayın sırasında durumu düzgün bir şekilde ele alınmadığını itiraf etti. .

Açıklamada, "Bunun için üzgünüz.Bu, dünya çapındaki misafirlerimiz, izleyicilerimiz ve Akademi ailemiz için bir örnek oluşturmamız için bir fırsattı ve eşi benzeri görülmemiş bir duruma hazırlıksız yakalandı." denildi.

Akademi, Rock'ı "olağanüstü koşullar altında soğukkanlılığını koruduğu" için övdü ve törene  katılan diğer kişilere "yayın sırasındaki sakinlikleri ve zarafetleri" için teşekkür etti.

Smith istifa etmeden önce, organizasyon, törenin ortasında Oscar sahnesine çıkan ve eşi Jada Pinkett Smith hakkında şaka yaptığı için Rock'a tokat atan aktörü ihraç etmeyi veya askıya almayı düşünüyordu. Smith'in Dolby Tiyatrosu'nda kalmasına izin verildi ve patlamasından kısa bir süre sonra en iyi erkek oyuncu Akademi Ödülü'nü kazandı ve ayakta alkışlandı.

Skandaldan sonra olanlarla ilgili çelişkili açıklamalar, Smith'i tiyatrodan hemen çıkarmadığı için eleştirilen akademiyi rahatsız etti. Grup, savunmasında geçen hafta Smith'ten salondan  ayrılmasını istediklerini, ancak Smith'in reddettiğini söyledi.

Öne Çıkanlar