Yalova Belediyesi'nde başkanlık AKP'ye geçti

Yalova Belediyesi'nde başkanlık AKP'ye geçti
Üye dengesi değişen mecliste, AKP'li meclis üyesi Mustafa Tutuk geçici belediye başkanı seçildi.

Yalova Belediyesi'nde mevcut belediye başkanı CHP'li Vefa Salman'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınmasının ardından, belediye meclisi yeni başkanı seçmek için toplandı. Belediye seçim sonucu AKP'ye geçti.

Yalova Belediyesi'nde yürütülen 'zimmet' soruşturması kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından belediye başkanı Vefa Salman  görevinden geçici olarak uzaklaştırılmıştı.

Salman'ın görevden uzaklaştırılması ile birlikte ise belediye meclisinde dengeler değişti. Yalova Belediyesi’nde, üyelerin 15'i AKP, 2'si MHP, 14'ü ise CHP'den oluşuyordu. Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’in tutuklanması ile CHP’nin belediye meclisindeki üye sayısı 13’e oldu. Seçimde üye tam sayısının üçte ikisinin sağlanması ile yeni başkan seçildi.

Yalova Belediyesi’nde bugün yapılan seçimde AKP’li meclis üyesi Mustafa Tutuk Yalova’nın geçici Belediye Başkanı seçildi. Üçüncü tur da 17 oyla çoğunluğa ulaşan AKP'li meclis üyesi Mustafa Tutuk Yalova’nın geçici Belediye Başkanı seçildi.  (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar