Yandaş muhabirin şikayet ettiği öğretmenler görevden uzaklaştırıldı

Yandaş muhabirin şikayet ettiği öğretmenler görevden uzaklaştırıldı
İHA muhabirinin şikayeti üzerine gözaltına alınan yurttaşlar, 'Kaybettiklerimizin yasını tutmamıza bile izin vermeden, suçsuz yere gözaltına alındık' diye isyan etti.

Mardin'in Nusaybin'in ilçesinde İHA muhabirinin şikayeti üzerine gözaltına alınan öğretmenler açığa alındı.

Nusaybin'e bağlı Yenituran Mahallesi'nde, 11 Ekim’de bir sokağa havan mermisi düşmesi sonrası olay yerine giden İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Beril Çuhadaroğlu Solmuşgül, 'havan mermilerinin YPG tarafından atıldığını' söyletmeye çalıştığı yurttaşların tepkisiyle karşılaşmıştı. Kendisine tepki gösteren yurttaşları "terör sevicileri" olarak nitelendiren Solmuşgül'ün, "YPG’nin yaptığını kabul etmiyorlar. Neyse çıkalım buradan" şeklindeki sözleri ise görüntülere yansımıştı. Solmuşgül’ün sonradan yaptığı şikayet üzerine, Nusaybin’de öğretmenler S.İ. ve H.B. ile M.A. ve F.A. gözaltına alınmıştı. 

ÖĞRETMENLER AÇIĞA ALINDI 

Gözaltına alınan 4 isim önceki gün adli kontrol şartı ve yurtdışı çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Öğretmenler S.İ. ve H.B. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nusaybin Kaymakamlığı’nın verdiği kararla geçici olarak açığa alındı. Öğretmenlerin "basına yansıyan görüntüler" gerekçe gösterilerek açığa alındığı öğrenildi. Yaşadıklarından ve halen memur olmalarından dolayı öğretmenler basına herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirtti. 

‘TÜRK BASINININ HALİNİ ÖZETLEDİ’ 

Mezopotamya Ajansı'na konuşan ve isimlerinin açık yazılmasını istemeyen diğer yurttaşlar ise, medyanın açıktan bir saldırısıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, yaşadıklarının Türkiye basınının halini özetler nitelikte olduğunu ifade etti. Kendilerinin yaşanan patlamada yakınlarının yaralandığını ve yine yaşamını yitirenler arasında da yakınlarının olduğunu aktaran yurttaşlar, "Biz kaybettiklerimizin, yaralılarımızın derdine düşmüşken başımıza bunlar geldi. Telefonu yere düşmüştü, gasp edildiğini söyleyip durdu. Gözaltında bize propaganda suçlaması yöneltildi. Hiç telefonun gasp edilmesinden bahsedilmedi. Biz herkesin o anki psikolojimizi anlamasını beklerdik, ama bunu anlamak yerine bizi gözaltına aldırdılar" ifadelerini kullandı. 

‘MEDYA GÖRMEKTEN KORKAR OLDUK’ 

"Kaybettiklerimizin yasını tutmamıza bile izin vermeden, suçsuz yere gözaltına alındık" diyen yurttaşlar, "Türk medyasının gerçek yüzünü bir kez daha gördük. Biz bu roketlerin, havanların nereden geldiğini bilmiyoruz. Neye inanalım? Nereden geldiğini tespit etmek bizim görevimiz midir? Tespit etmesi gereken devlet değil mi? Biz nasıl propaganda yapmış oluyoruz? Biz sadece kaybettiğimiz, ölen insanlarımızın derdindeydik. O an başka bir şey düşünecek halimiz yoktu. Ama başımıza bunlar geldi. Artık medya görmekten korkar olduk. Kime güveneceğiz bilemez olduk" sözleriyle tepki gösterdi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar