Yargıtay, Erdem hakkındaki tutuklama kararının onaylanması istedi

Yargıtay, Erdem hakkındaki tutuklama kararının onaylanması istedi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tutuklama kararının onaylanmasını istemesinin ardından Erdem, 'Beni tekrar hapse atmak istiyorlar. Yargıtay'a yakışmıyor' tepkisi verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Parti Meclisi üyesi ve gazeteci Eren Erdem'e yeniden cezaevi yolunu açacak bir talepte bulundu.

Erdem hakkında daha önce verilen tutuklama kararının onaylanması için Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne bir tebliğname gönderen Başsavcılığa tepki gösteren Erdem DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, "Ben daha önce tahliye olmuştum, beraat etmemiştim. Yargıtay Başsavcılığı, hakkımdaki tutuklama kararının onaylanması için Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne tebliğname göndermiş" dedi.

'GERÇEKLERİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİM'

Tebliğnamenin tarihinin Oda TV yöneticileri hakkında verilen tutuklama kararıyla aynı güne denk geldiğine dikkat çeken Erdem, "Davam sürüyor, bunu biliyorlar ve partimizi, CHP'yi sıkıştırmak istiyorlar. Yapılmak istenen bu" dedi.

Yargıtay tebliğnamesine Çarşamba günü yanıt vereceğini söyleyen Eren Erdem, "Tam 500 gün Silivri cezaevinde, CHP adına etkin bir muhalefet yaptığım için hapiste tutuldum. Bu tebliğname ile savcılık, 'Eren Erdem dışarı çıktıktan sonra hükümeti eleştirmekten vazgeçmedi, tekrar hapse atalım' diyor. Bu tebliğname Yargıtay'a yakışmıyor. Hem hukuki hakkımızı arayacağım hem de bildiğim gerçekleri söylemeye devam edeceğim" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar