Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali’ne başvurular başlıyor

Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali’ne başvurular başlıyor
Ödül töreni Dersim'de yapılacak olan festivale başvurular başladı

Yılmaz Güney Kültür  Sanat Festivali üçünçü defa düzenleniyor. Daha önce Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi’nin (YÇKM) düzenlediği festivalde bu kez Dersim Belediyesi’de düzenleyici olarak bulunuyor. Festivale Yılmaz Güney Vakfı’da destek veriyor.

Öykü, şiir, fotoğraf, sinema ve karikatür sanat alanları dahilinde düzenlenecek festivale başvurular ise 1 Şubat’ta başlıyor. 

Festival düzenleyicileri başvurulara ilişkin," Festivalin genel yönelimi, katılımcıları birbiriyle yarıştırmak değil; sanatla ilgili olan kesimleri bir araya getirmek, tecrübe paylaşımı sağlamak, iyiye ve güzele dair düşleri birleştirmek, üretimi ve emeği özendirmektir" ifadesinde bulundu.

Festivalin amacı, "Yılmaz Güney'in sanat anlayışının temeli olan, halktan yana sanat yapan amatör ya da profesyonel tüm sanatçıları, ortak bir platformda buluşturmak ve üretime teşvik etmek" şeklinde açıklanıyor.

Festivale gönderilecek eserler  öykü ve şiir kategorilerinde Türkçe, Kurmancî/Kırdaşki, Zazaki/Kırmanckî, Ermenice dillerinde, sinemada ise dil sınırlaması olmamakla birlikte Türkçe altyazı eki ile her dilden kabul edilecek. 1 Şubat’ta başlayan başvurular 15 Nisan tarihine kadar sürecek. 

ÖDÜL TÖRENİ DERSİM’DE

Festival, 15 Nisan-1 Haziran 2020 tarihleri arasında, İstanbul ve Dersim başta olmak üzere birçok şehirde yapılacak etkinliklerle devam edecek ve 7 Haziran’da İstanbul’da 14 Haziran’da ise Dersim’de düzenlenecek ödül törenleriyle de son bulacak. 

Yılmaz Güney Vakfı’nın çabalarıyla restore edilen Yılmaz Güney'in filmleri de gezici tırlar ile festivalde izleyicilerle buluşturulacak, birçok köy ve mahallede yapılacak gösterimlerle beyaz perdede izlenme olanağı sunulacak. 
festivalin başvuru koşulları ve başvuru formalarına ''www.yilmazguneyksf.org'' adresinden ulaşılabilecek.
 

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar