Türkiye sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Şerif Gören, evinde düşerek başını çarpması nedeniyle entübe edildi. 80 yaşındaki Gören'in sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Yılmaz Güney'in daha önce ona ait olduğu bilinmeyen bir öyküsü ortaya çıktı. Güney'in kitaplarında hiç yer almamış olan Hiltan isimli öykünün, 1956 yılında Yılmaz Pütün takma ismiyle yayımlandığı ortaya çıktı.
Altın Portakal'da aldığı ödülü Yılmaz Güney'e adayan Nur Sürer, kendisine tepki gösteren Farah Zeynep Abdullah'a yanıt verdi. Sürer, "Sinemacıların kırmızı çizgisidir ama bazı densizler filmini bile izlememiş... Kimseye yedirmeyiz Yılmaz Güney'i" dedi.
Yüksel Aksu'nun yönetmen koltuğunda oturduğu Yılmaz Güney biyografisinin vizyon tarihi belli oldu. Başrol oyuncusu henüz kesinleşmeyen filmin 24 Ekim'de vizyona girmesi planlanıyor.
Adana Altın Koza'nın onur konuğu yönetmen Jerzy Skolimowski 1982'de Cannes'da Yılmaz Güney imzalı 'Yol' filmiyle rekabetini anlattı. Skolimowski, “Jüri ödülü Yol'a verdi ama gerçekten hak ediyordu, harika bir filmdi" dedi.
Kuruluşundan itibaren Batman'ın hafızasında yer eden ve kimliğinin oluşmasında etkili olan Yılmaz Güney Sineması kayyım tarafından yıkıldı. Batmanlılar tekrar sinemalarına kavuşmayı umuyor.
Sanatından, siyasi mücadelesine, Mahir Çayan ve arkadaşlarını sakladıkları o geceden, hapishanede geçen 10 yıla, ölümünün 38. yıldönümünde Yılmaz Güney'i eşi Fatoş Güney +Gerçek'e anlattı.
Gazeteciliğe tam 70 yıl önce başladığım 9 Eylül, aynı zamanda 38 yıl önce Yılmaz Güney’i sürgünde kaybettiğimiz gün olduğu için yaşamımın en acılı günlerindendir.
Yeşilçam filmlerinde canlandığını kötü adam karakterleri ile tanınan oyuncu Ali Güney, 66 yaşında hayatını kaybetti.
Yılmaz Güney'in yönettiği Duvar filminin müziğini yapan Ozan Garip Şahin sürgünde yaşamını yitirdi.
Ali Özgentürk, ödüllü filmler olan ‘Endişe’ ile ‘Sürü’nün senaryosunun bilindiği ve afişlerinde yazdığı gibi Yılmaz Güney’e değil, kendisine ait olduğunu ileri sürdü.
Yılmaz Güney'in henüz kağıda dökülmemiş, yankı uyandıracak, Isparta yarı açık cezaevinde geçen anıları '3 Kafadar'ın Dönüşü'nde...
Yıllar önce yapılan röportajda Güney sanki bugünü anlatıyor: Kürt varlığını anlatmak bile suçtur. Türkiye'de on binlerce Kürt, halkı için demokrasi ve insan hakları talep ettiği için hapiste
DİSK'e bağlı Sinema Emekçileri Sendikası'nın 13. Genel Kurulu'nda belirlenen yeni bir yönetimin genel başkanlığına oyuncu Mehmet Esen seçildi.
Mehmet Eymür, işkence ile ilgili 'Beni bugüne kadar şikayet eden çıktı mı?' ancak Faik Güleçyüz' Zihni Paşa Köşkü’nde baş işkenceci Mehmet Eymür'dü' demişti.
'Halkın sanatçısı halkın savaşçısıdır' söylemini sinemasıyla ortaya koyan Yılmaz Güney, oynadığı ve ürettiği filmlerle hala halkın hafızasında yaşıyor.
Büyük sinema ustası ve sol mücadele insanı Yılmaz Güney'i 37 yıl önce sürgünde kaybetmiştik.
Tek bir insanın öyküsü, öbür insanların da öyküsüdür
Kutlamada, Şivan Perwer, Ciwan Haco'ya kadar önemli sanatçıların eserleriyle sahne alıyor.
Şahin’le Hatice, Duvar filminin çekimlerinde en zor görevlerden birisini üstlenmişlerdi.
Ulaş oldular. Hüseyin, Yusuf, Deniz oldular. Mahir olarak büyüdüler.
İnsan sevince bütün hayatlara aşina oluyor, engelleri yıkıyor. Bütün o eşsiz, o unutulmaz anlara konuk oluyor…
'Önünde yaşayacak sadece bir yılı kalan, üstelik bunu da midesinden vücuduna yayılan kanserle yaşamak zorunda olan bir büyük sanatçının direnişini okudum dün gece…'
Yılmaz Güney’in filmleri barbarca katledildi, yüzlerce filminden 15’i bakiye kalmış bugüne…
Şiir kalbin içindeki direniş sanatıdır. Kalbiniz şiirle büyüsün. Sinema da ona yoldaş olsun.
Muzafer Doyum, Yılmaz Güney'in Paris'e gelişinden kısa bir süre sonra kendisiyle tanışır ve arkadaş olurlar.
Fakat o Yılmaz algısı 'sinema' ile sınırlıydı. Yılmaz Güney'in siyasal yönü bilinmez, sezilse bile üzerinde durulmazdı.
Hükümet Korona meselesinde sorumluluğu tamamen vatandaşa atarak yalanlarını ve iktidarsızlığını gizlemeye çalışıyor.
1955: İstanbul-İzmir’de 6-7 Eylül pogromları, 1973: Şili’de 11 Eylül darbesi, 1980: Türkiye’de 12 Eylül darbesi, 1984: Yılmaz Güney’in erken yaşta sonsuzluğa göçü,…
Kültür ve Turizm Bakanlığı, sosyal medyadan yayınladıkları bir mesaj ile Yılmaz Güney’i andı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.