Yine Torunlar yine iş cinayeti

Yine Torunlar yine iş cinayeti
Asansör faciasında 10 işçiye mezar olan yandaş şirketin inşaatında bir işçi daha öldü.

HABER MERKEZİ - İstanbul Mecidiyeköy’de 2014’te yaşanan asansör faciasında 10 işçiye mezar olan Torun Center inşaatında, bugün bir işçi daha hayatını kaybetti.

Torunlar’ın Eyüp’te bulunan 5. Levent projesinde çalışan bir işçi şantiyede meydana gelen göçük sonucu hayatını kaybetti, 2 işçi de yaralandı.

Olaya ilişkin yazılı bir açıklama yapan işçilerin örgütlü olduğu İnşaat İşçileri Sendikası, iş cinayetine tepki gösterdi. Sendikanın açıklaması şu şekilde:

"Torunlar 5. Levent’te 1 işçi katledildi!

Yaklaşık 3 yıl önce Torunlar GYO’ya bağlı Torun Center inşaatında katledilen 10 işçi arkadaşımızın ardından, bugün de Torunlar’ın Eyüp’te bulunan 5.Levent projesinde 1 işçi arkadaşımız daha katledildi!

5.Levent projesinde çalışan sendikamızın üyesi işçi arkadaşlarımızdan aldığımız sınırlı bilgiye göre, şantiyede gerçekleşen göçük sonucu 1 işçi arkadaşımızın katledildiği, 2 işçi arkadaşımızın da yaralandığını öğrenmiş bulunmaktayız. Göçük meydana geldiği an, yanında çalışan mesai arkadaşlarının ambulansı aramasına rağmen ambulansın yarım saat geç geldiği de elimize ulaşan bilgiler arasında. Taşeron firma konumundaki Erdem Yapı’ya bağlı olarak çalışan işçi arkadaşlarımızın, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldığı yine üyelerimiz aracılığıyla sendikamıza ulaşan bilgiler arasında."

NE OLMUŞTU?

Mecidiyeköy’de inşaatı devam eden Torun Center’da 2014 yılında meydana gelen iş cinayetinde asansörün yere çakılması sonucunda 10 işçi hayatını kaybetmişti. Kısa bir süre inşaatı durdurulan gökdelenlerin yapımına daha sonra tekrar başlanmıştı.

TORUNLAR

Torunlar İnşaat’ın sahibi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imam hatipten arkadaşı olan Aziz Torun. Söz konusu şirketin yönetiminde, AKP’de Belediye Başkanlığı yapan Aziz Yeniay ve yine AKP’li eski Bakanlardan Ali Coşkun da uzun bir süre bulunmuştu.

Daha önce verdiği bir röportajda, Erdoğan'la ilişkisi hakkında "Tayyip Bey ile hukukumuz, dostluğumuz var. Aynı vapurla okula giderdik" ifadelerini kullanan Torun, AKP iktidarı döneminde zenginliğine zenginlik katan isimler arasında.

Öne Çıkanlar