Yol kenarında duran kişiyi kalkanla vurup yaraladı: 'Kim bu polis?'

Yol kenarında duran kişiyi kalkanla vurup yaraladı: 'Kim bu polis?'
İdil'de DEDAŞ protestocularını kovalayan polis yol kenarında hiçbir şey yapmadan yürüyen bir kişiye kalkanıyla vurup yaraladı. CHP'li Antmen, Soylu'ya sordu: Kim bu polis?

Şırnak’ın İdil ilçesinde yüzlerce kişi, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) elektriğe yaptığı zamları protesto ederken, polis yol kenarında duran bir kişiye saldırdı.

Sanat Sokağı’nda zamlara karşı yapılmak istenen açıklama, korona virüsü salgını gerekçesiyle polislerce engellendi. Bu esnada sokakta hiçbir şey yapmadan duran bir vatandaşın yüzüne bir polis kalkanıyla sertçe vurdu. Görüntüler kameralara yansırken CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen konuyu Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için Meclis Başkanlığı'na önerge veren Alpay Antmen, "Şırnak İdil’de hiçbir şey yapmadan yolun kenarında duran vatandaşa kalkanıyla vuran ve vatandaşı yaralayan polis memuru kimdir? Bu polis memuru ile ilgili idari ve hukuki soruşturma açılmış mıdır?" diye sordu.

Antmen yaşananların asla kabul edilemeyecek olduğunu belirterek, "Polis ekipleri olayın ardından hiçbir şey olmamış gibi devam etmiştir. Bu polis memuru hakkında mutlaka soruşturma açılmalıdır. Bu tip davranışlar hem insan haklarına tamamen aykırıdır hem de vatandaşın devletle olan bağını da zayıflatan hareketlerdir" dedi.

Öne Çıkanlar