YSK, seçime katılabilecek partileri açıkladı

YSK, seçime katılabilecek partileri açıkladı
YSK, Güney beldesindeki belediye seçimine Gelecek Partisinin de katılabileceğine hükmetti. Kararla, seçime katılabilecek siyasi parti sayısı 20'ye yükseldi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Ahmet Davutoğlu'nun başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde yapılacak seçim için yaptığı itirazı kabul etti. YSK, yeni bir karar vererek Gelecek Partisi'nin seçimlere katılabileceğini duyurdu. Kararla birlikte seçinlere katılabilecek siyasi parti sayısı 20 oldu.

ANKA'nın haberine göre; Yüksek Seçim Kurulu, 19 Mart'ta verdiği karar ile seçimlere katılabilecek 19 partiyi açıklamış, diğer partilerin seçimlere katılma yeterliliğini sağlayamadığına hükmetmişti. Gelecek Partisi, Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ve Avukat Ali Aydın aracılığıyla karara itiraz etti. İtirazda, partinin 42 ilde örgüt kurarak kongre şartını yerine getirdiği, bu nedenle yapılacak ilk seçime katılabileceği belirtildi.

İtirazı kabul eden YSK, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gerekli belgeleri istedi. Belgeleri inceleyerek yeni bir karar alan YSK, Gelecek Partisi'nin yapılacak ilk seçimlere katılabileceğini, seçime katılabilecek parti sayısının 20 olduğunu açıkladı.

KARARIN İÇERİĞİ

Kurul, inceleme sonucunda, Gelecek Partisinin, 6 Haziran'daki Güney beldesi belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimine katılabileceğine hükmetti.

Kararda, partinin itirazı üzerine, kongre evraklarının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına 31 Mart'ta gönderildiği, yeniden değerlendirme yapılarak, partinin teşkilat kütüğünün gönderilmesinin istendiği ifade edildi.

Gönderilen cevap yazısındaki listenin karşılaştırılması sonucunda, Gelecek Partisinin seçime katılmak için gereken teşkilatlanmayı tamamladığının belirlendiği bildirildi.

Kararda, partinin oy verme günü 6 Haziran'dan 6 ay öncesinde, illerin en az yarısında teşkilatlanmasını tamamladığı ve Güney beldesindeki belediye başkanlığı ve meclis üyeliği seçimine katılma koşullarını taşıdığı belirtildi.

Daha önce Güney beldesindeki seçimlere 19 siyasi partinin katılma yeterliliğine sahip olduğuna hükmeden Kurulun son kararıyla seçimlere katılabilecek siyasi parti sayısı 20'ye yükseldi.

SEÇİME KATILABİLECEK PARTİLER:

AKP
Anavatan Partisi
BTP
BBP
CHP
DEVA
DP
DSP
Genç Parti
HDP
Hüda-Par
MHP
MYP
İYİ Parti
Saadet Parti
Sol Parti
TKP
Vatan Partisi
Yeniden Refah Partisi
Gelecek Partisi. 

Öne Çıkanlar