Yunanistan'da gazeteciler hedefte: Bir gazete ve radyo kundaklandı

Yunanistan'da gazeteciler hedefte: Bir gazete ve radyo kundaklandı
'Real News' gazetesi ve 'Real FM' radyosunu hedef alan saldırı sonrası çıkan yangında bir kişi solunum güçlüğü nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Yunanistan'da Real Group çatısı altında birleşen 'Real News' gazetesi ve 'Real FM' radyosuna saldırı düzenlendi.

Atina'nın 13 km kuzeydoğusundaki Marousi şehrinde bulunan medya grubunun binasında sabaha karşı 3.00 sularında küçük çaplı patlama meydana geldi. Patlamalardan sonra çıkan yangın, iki saatlik çalışma sonucunda kontrol altına alınabildi.

Yangın sırasında üçüncü katta bulunan bir medya çalışanı, itfaiye tarafından binadan çıkarıldıktan sonra solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

'BİZİ YAKIYORLAR'

Yangın alanında üç küçük kamp tüpüne ait parçacıklar bulunurken 'Real News' yayıncısı Nikos Chatzinikolaou, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Real FM'i yaktılar. Bizi yakıyorlar" dedi.

Radyonun eski çalışanlarından Semina Digeni kundaklamanın müsebbibi olarak 'mafyayı' işaret etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, güvenlik kamerasından, yüzlerini kapüşonla kapatarak binadan çıktığı görülen iki kişinin peşine düştü.

Polis ayrıca faillerin ve binadan kaçmak için kullandıkları aracın güzergahını belirlemek için çevredeki güvenlik kameralarından görüntü topluyor.

MİÇOTAKİS SALDIRIYI KINADI

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Chatzinikolaou'yu telefonla arayarak destek mesajı verdi. Faillerin yakalanması için gereken her şeyin yapılacağını belirten Miçotakis, "Basının sesini sindirmeye yönelik her girişim boşluğa düşüyor. Gazetecilerin hedef alınmasını kınıyoruz." diye konuştu.

Öne Çıkanlar