Yüz yüze eğitimin veli tercihine bırakılmasına karşı uyarı: Çocuk istismarı ve tarikatların önünü açabilir

Yüz yüze eğitimin veli tercihine bırakılmasına karşı uyarı: Çocuk istismarı ve tarikatların önünü açabilir
Eğitim İş Genel Başkanı Yıldırım, yüz yüze eğitime geçilmemesinin çocuk istismarı, çocuk işçiliği ve tarikatların önünü açacağı konusunda velileri uyardı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), okulöncesi ve birinci sınıf öğrencilerinin yüz yüze eğitimini veli tercihine bırakmasının, tarikat ve cemaatlere fırsat doğuracağı uyarısı geldi. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nden "Sayılarla uzaktan eğitim" başlığıyla yapılan açıklamayla okulöncesi ve birinci sınıfların yüz yüze eğitime başladığı 21 Eylül ile 9 Ekim arasındaki uzaktan eğitime ilişkin veriler paylaşıldı. Veriler, milyonlarca öğrencinin EBA platformuna girmediğini gösteriyor.

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, 18 milyon öğrenciden 10 milyon civarının EBA’ya girdiğini belirterek "Bu veriler, 1.5 milyon öğrencinin EBA’ya erişemediği yönündeki açıklamanın yanıltıcı olduğunu gösterdi" dedi. Yüz yüze eğitimin kapsamının genişletilmesinin nedeninin bu veriler olduğunu söyleyen Yıldırım, "Eğer bu sonucu yüz yüze eğitime geçmeden açıklasalardı, kamuoyunda çok daha büyük tepki oluşacaktı. Bakanlık, internete bağlayamadığı, imkân sağlayamadığı öğrencileri mecburen risklere ve tedbirleri alamamasına rağmen okullara getirmek, öğretmenlere teslim etmek zorunda kaldı" dedi.

‘KIZ ÇOCUKLARININ EVLENDİRİLMESİ VE ÇOCUK İŞÇİLİĞİNİN ÖNÜNÜ AÇAR’

Öğrencilerin yüz yüze eğitime katılmasının veli tercihine bırakıldığına dikkat çeken Yıldırım, bu durumun, kız çocuklarının erken evlendirilmesinin, çocuk işçiliğin, çocukların tarikat ve vakıfların merdiven altı eğitimine gönderilmesinin önünü açacağı konusunda uyardı. Yıldırım, "Uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin yüz yüze eğitime gelmeme ihtimalinin ortadan kaldırılması lazım. Devlet, bu çocuklarımıza tablet, bilgisayar vermeli, internet erişimi sağlamalı. Yüz yüze eğitime katılımını mecburi yapmalı" dedi. (Cumhuriyet)

Öne Çıkanlar