Zaho saldırısı dünya basınında

Zaho saldırısı dünya basınında
Zaho’ya bağlı Perex köyüne yönelik saldırı dünya basınına yansıdı. Washington Post, Bağdat'ta yüzlerce kişinin Türkiye Büyükelçiliği'ne yürüdüğünü yazdı.

Zaho’ya bağlı Perex köyüne yönelik 9 kişinin öldüğü, 22 kişinin yaralandığı saldırı dünya basınına yansıdı. 

WASHINGTON POST: BAKANLIKTAN YANIT ALAMADIK

Washington Post, saldırı alanının ve saldırıya uğrayan sivillerin detaylarına yer verdiği haberde, olay sonrasında yüzlerce kişinin Bağdat'taki Türkiye Büyükelçiliği önüne giderek, protesto eylemi gerçekleştirdiğini vurguladı. Washington Post haberinde, Türkiye Savunma Bakanlığı’ndan bilgi almak için ulaşmaya çalıştıklarını ama yanıt alamadıklarını ifade etti. 

REUTERS: 1 YAŞINDA BEBEK SALDIRIDA ÖLDÜRÜLDÜ

Dağ kenarında bir dinlenme tesisinin Türkiye tarafından şiddetli bir şekilde bombalandığını duyuran Reuters, saldırı sonucunda yaşamını yitirenler arasında bir yaşında bir bebeğin de bulunduğunu söyledi.

ABC NEWS: EN AZ 4 KEZ BOMBALANDI

Zaho'nun yarı otonom bir Kürt kenti olduğunun vurgulandığı ABC News, yaralı sayısı resmi rakamlara 22 kişi olarak yansısa da en az 26 kişinin hastaneye kaldırıldığını ve ölenlerin arasında çocukların da bulunduğunu bildirdi. 

ZAHO SALDIRISI HABER AJANSLARININ GÜNDEMİNDE

Türkiye'nin sivillere karşı gerçekleştirdiği saldırı ayrıca BBC, Gulf World, Arab News, Al-Monitor, France 24, Bloomberg, Spectrum News, Associated Press (AP), Al Jazeera, US News gibi büyük ölçekli basın kuruluşlarının yanı sıra onlarca yerel yayın ve internet sitesine yansıdı. 

NE OLMUŞTU?

Zaho’ya bağlı Perex köyüne yönelik saldırıda 9 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi de yaralandı. Patlama ardından Iraklı parlamenterler acil toplanma çağrısı yaparken, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin başkanlığında güvenlik heyetini Türkiye’nin Zaho’da katliam yaptığı bölgeye gönderme kararı aldı. Irak Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Zaho’nun Perex’ê köyünde gerçekleştirdiği katliama ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, saldırının Irak topraklarının egemenliğinin ihlali olduğunu vurguladı.Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise iddialar reddedildi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar