Zaho saldırısı sonrası Irak bir günlük ulusal yas ilan etti

Zaho saldırısı sonrası Irak bir günlük ulusal yas ilan etti
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Duhok vilayetinin Zaho bölgesinde düzenlenen saldırıda 9 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine ülkede ulusal yas ilan edildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Duhok vilayetinin Zaho bölgesinde düzenlenen saldırıda ikisi çocuk en az 9 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine ülkede ulusal yas ilan edildi.

Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi, saldırı nedeniyle bir günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Tatil için Perex köyünde bulunan ve bombardımanda hayatını kaybeden dokuz kişinin cenazeleri askeri uçakla Erbil'den Bağdat'a nakledildi. Erbil'den Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani'nin de katıldığı törenle uğurlanan cenazeler, ülkenin güney ve orta kesimlerinde gerçekleştirilecek defin işlemleri için Bağdat'ta ailelere teslim edilecek.

Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bu vahşi saldırı, Türkiye'nin Irak topraklarına ve halkına yönelik askeri ihlallerden kaçınması yönündeki ısrarlı uyarılarını görmezden geldiğini ortaya koydu" vurgusuna yer verdi.



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar