Zehirlendiği iddia edilmişti: Abramovich, İstanbul'da kurulan barış masasında ortaya çıktı

Zehirlendiği iddia edilmişti: Abramovich, İstanbul'da kurulan barış masasında ortaya çıktı
Rusya ve Ukrayna heyetleri bugün Dolmabahçe'de bir araya gelirken, görüşmelere zehirlendiği iddia edilen Rus iş insanı Roman Abramovich'in de katılması dikkat çekti.

+GERÇEK - Dünyanın gözü Rusya ve Ukrayna arasında İstanbul'da yapılacak görüşmeye çevrildi. İki tarafın müzakere heyetleri dün İstanbul’a geldi. Ukrayna heyetinin geç gelmesi nedeniyle dün yapılması beklenen görüşmeler bugün Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleşti.

Heyetler bugün saat 10.30’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde masaya oturdu. Dünyanın gözünün çevrildiği görüşmelerin İstanbul’da yapılması kararı, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki telefon görüşmesinde alınmıştı.

Toplantının açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşurken, görüşmelere zehirlendiği iddia edilen Rus iş insanı Roman Abramovich de katıldı. 

Müzakere sürecinde öne çıkan bir figür olan Rus oligark Roman Abramoviç'in de İstanbul'a geldiği belirtilmişti. Abramoviç'in, heyette yer alarak müzakerelere katıldığı görüldü.

Erdoğan'ın konuşması sırasında masada olmayan Abramovich'in Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanında oturduğu dikkatlerden kaçmadı.

Abramovich ve iki Ukraynalı üst düzey müzakerecide göz kızarıklığı, ağrılı ağlama ve eller ve yüzlerde deri soyulması gibi semptomlar görüldüğü öne sürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar