Zelenskiy: Ukrayna'nın kaderi tam şu anda belirleniyor

Zelenskiy: Ukrayna'nın kaderi tam şu anda belirleniyor
Bu gecenin gündüzden daha zor geçeceğini ifade eden Zelenskiy, Kiev başta olmak üzere pek çok şehrin saldırı altında olduğunu kaydetti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bu gecenin zor geçeceğini ve Kiev’in kaybedilmemesi gerektiğini, Kiev başta olmak üzere pek çok şehrin saldırı altında olduğunu söyledi. Volodimir Zelenskiy, sosyal medyadan paylaştığı video mesajında değerlendirmelerde bulundu.

Volodimir Zelenskiy, Kiev'in kaybedilmemesi gerektiğini belirterek Rusya'nın tüm gücüyle Ukrayna'nın mukavemetini kırmaya çalışacağını ifade etti.

AA’nın aktardığı haberde kendilerini neyin beklediğini bildiklerini söyleyen Zelenskiy, "Bu gece dayanmalıyız. Ukrayna'nın kaderi tam şu anda belirleniyor." diye konuştu.

Kreşlerin, yetimhanenin ve sivil altyapının vurulmasının izah edilemez olduğunu vurgulayan Volodimir Zelenskiy, "Kreşteki Ukraynalı çocuklara karşı bu savaş nedir? Onlar kim? Onlar da mı Neonaziler?" diye sordu.

‘DÜŞMANIN KAYIPLARI ÇOK AĞIR, ÇOK CİDDİ’

Ana amaçlarının bu kıyımı durdurmak olduğunu ifade eden Volodimir Zelenskiy, "Düşmanın kayıpları çok ağır, çok ciddi. Yüzlerce, yüzlerce sınırımızı geçen ölü asker." dedi.

Volodimir Zelenskiy, kendilerinin de "maalesef kayıplarının olduğunu" belirterek "Ukraynalılar saldırıya kahramanca mukavemet gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar