Zimmetine para geçiren nikah memuru: Bu işleyiş benden önce de devam ediyordu

Zimmetine para geçiren nikah memuru: Bu işleyiş benden önce de devam ediyordu
Edirne Uzunköprü Belediyesi'nde 140 bin TL'yi zimmetine geçirdiği için açığa alınan nikah memuru ilk duruşmasında 'Bu işleyiş benden önce de devam ediyordu' dedi.

Edirne'nin Uzunköprü Belediyesi’nde görev yaparken 140 bin TL 'zimmet' suçlamasıyla açığa alınan ve hakkında dava açılan nikah memuru, ilk duruşmasında aldığı paraları belediyeye teslim etmediğini itiraf etti. Ancak bu işleyişin uzun yıllardan beri sürdüğünü belirterek kendini savundu.

Duruşmada savunma yapacağını söyleyen nikah memuru İ.S., Uzunköprü Belediyesi'nde 8 yıldır nikah memuru olarak görev yaptığını, gittikleri nikah törenlerinde elden para aldıklarını, belediye veznesine yatırması gerektiği paraları ise yatırmayarak bir kasada topladığını söyledi.

'DAHA ÖNCEKİ NİKAH MEMURLARINDA DA BU İŞLEYİŞ DEVAM EDİYORDU'

Mahkeme başkanının 'Paraları neden belediye veznesine yatırmadın?' sorusuna, "Daha önceki nikah memurlarında da bu işleyiş devam ediyordu" yanıtı veren sanı İ.S., . belediyedeki görevinin değişeceğini öğrendiğinde belediyenin veznesine parça parça 72 bin lira ödeme yaptığını, paranın eksik olmasının nedeninin de maddi imkansızlıklar içerisinde olan ailelerden nikah parası almamaları olduğunu iddia etti:

TALİMATI MUHASEBE MÜDÜRÜNDEN ALDIĞINI SÖYLEDİ

Savunmasına suçunun olmadığını söyleyerek devam eden nikah memuru, şikayetçi Uzunköprü Belediyesinin avukatının, 'Paraları kasanda topluyorsan neden taksit taksit ödedin toplu halde teslim etmedin?’ sorusuna, toplu ödeme yapmaması için dönemin muhasebe müdürü tarafından kendisine talimat verildiğini söyledi. Mahkeme heyeti, dosyaların incelenmek üzere ilgili mercilerden talep edilmesine karar vererek, davayı erteledi. (DHA)

Öne Çıkanlar