Zorlu Konak gökdelen projesine ruhsat iptali

Zorlu Konak gökdelen projesine ruhsat iptali
İzmir Büyükşehir Belediyesi, TMMOB’un ‘kent suçları’ kapsamında yer alan Zorlu Konak gökdelen projesinin ruhsatının iptal edileceğini duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Zorlu konak gökdelen projesinin gökdelen Kadifekale başta olmak üzere kent siluetini bozacağının ve hukuki süreçlerin henüz tüketilmediği gerekçesi ile ruhsat iptali kararı aldı. 

İzmir BB Başkanı Tunç Soyer gökdelen ruhsatının hukuki zeminini oluşturan 1/1000’lik Uygulama İmar Planı’nın iptal edilmek Konak Belediyesi Meclis gündemine alınmasını talep etti.

Geçtiğimiz günlerde TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Denetim Daire Başkanlığı ve Konak Belediyesi’ne Konak’taki gökdelen projesinin mevzuata aykırı ruhsatının durdurulması talebinde bulunmuştu.

Planın iptal edilmesi halinde, yeni bir gökdelen projesinin daha oluşmasını engellemek amacıyla, Planlı Alanları İmar Yönetmeliği’nin 66. Maddesi kapsamında Konak Belediyesi ile eşgüdüm içerisinde bir Mimari Estetik Komisyonu oluşturulacak. Kurulun gökdelen projelerinin Kadifekale başta olmak üzere İzmir’in siluetine olan etkisini değerlendirmesi ve benzer inşaatların bir daha oluşamayacak şekilde bir teknik değerlendirme yapması çalışma kapsamında olacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar