'Zulmü asla kabul etmeyeceğiz'

'Zulmü asla kabul etmeyeceğiz'
Adalet Nöbeti’nin 17'nci gününde yetkililere seslenen tutuklu aileleri, tutuklulara uygulanan zulmü kabul etmeyeceklerini söyledi.

Tutuklu ailelerinin, cezaevlerindeki hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması için Diyarbakır Barosu Hizmet Binası’nda başlattıkları Adalet Nöbeti 17’nci gününde devam ediyor. Aileleri, Türkiye Genel Hizmetleri İşçileri Sendikası (Genel İş) Diyarbakır 2 Nolu Şubesi ve Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Eşbaşkanı Emin Güzel ziyaret etti.

ADALET HERKES İÇİN GEREKLİ

Ailelerin haklı taleple başlattıkları eylemin yanında olduklarını ifade eden Genel-İş 2 Nolu Şubesi Başkanı Hasan Hayri Eroğlu, "Adaletin herkes için aynı işlemesi gerekir. Adaletin terazisi tüm yurttaşlar için aynı olması gerekir. İnsana göre, insanların fikrine göre değil, adaletin herkes için aynı işlemesi lazım. Dün egemen olan, muktedir olanların birkaç yıl sonra başlarına neler geldiklerini gördük. Bugünün egemenleri bundan bir sonuç çıkarmalıdır. Çünkü adalet, demokrasi, insan hakları herkes için gereklidir" ifadelerini kullandı. 

EYLEM SÜRECEK

Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutulan Hamdusena Ada'nın ablası Reşahat Ada, adalet, hak ve hukuk talebiyle nöbeti başlattıklarını ifade ederek, "Zindanların dili olsa da çocuklarımıza neler yaptıklarını, neler çektirdiklerini anlatsaydı. Adaleti sağlayana kadar eylemimizi sonlandırmayacağız. Kaç yıl sürerse sürsün, direnerek eylemimizi sürdüreceğiz" diye konuştu. 

‘ZULMÜ KABUL ETMEYECEĞİZ’

Hasta tutukluların koşullarının 1980’lerdeki dönemden daha kötü olduğunu vurgulayan Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde bulunan Abdülselam Güler’in kardeşi İnci Güler, ceza sürelerinin tamamlayan tutukluların keyfi gerekçelerle ceza infaz sürelerinin ertelendiğini hatırlatarak, "Bu zulmün ne bize ne de çocuklarımıza uygulanmasını asla kabul etmeyeceğiz" dedi.

Bandırma 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde tutulan Ahmet Kolakan’ın annesi Fevziye Kolakan, "Uyguladıkları haksızlıkları, bize uyguladıkları zulmü kabul etmeyeceğiz. Adalet talebimiz yerine gelene kadar buradan kalkmayacağız" şeklinde konuştu.

BASKILAR ARTTI

TUAY-DER Eşbaşkanı Emin Güzel ise, "Her gün tutuklu yakınlarının yanında olacağız. Bununla birlikte adalet sadece tutuklular için değil herkes için geçerlidir. Pandemiyle kendilerine bahane ederek, görüşler kısıtlandı, cezaevindeki diğer etkinlikler kısıtlandı, disiplin cezaları, infaz yakmalar arttı. Tutuklular bu kısıtlamalara karşı itirazda bulunduğu zaman ise hücre cezaları veriliyor. Birçok hasta tutuklu cezaevi koşullarından dolayı hastalanıyor. Bu koşullara son verilerek, hasta tutuklular serbest bırakılmalıdır" şeklinde konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar