Anagold'un şubat ayında yaşanan toprak kayması sonrası siyanürlü toprak taşıyan işçilere yaptığı yüzde 25’lik ek ödeme ağustos ayında kesildi. Ödemelerin yapılmaması üzerine işçiler iş yavaşlatma eylemi başlattı.
Erzincan İliç‘te meydana gelen maden faciasına ilişkin üçüncü bilirkişi raporunda yaşanan facia "iş kazası" olarak değerlendirildi. Asli sebep içinde “projenin eksik ve yetersiz ve denetimde bu durumun göz ardı edilmiş olması” sözleri yer aldı.
66 gün önce maden faciasının yaşandığı Erzincan İliç'te MHP'li İliç Belediye Başkanı Mehmet Elçi'nin eşi Raziye Elçi'nin Anagold firması ile iş yaptığı ortaya çıktı. Elçi, facianın yaşandığı sahayı işleten Anagold firmasına catering hizmeti veriyormuş.
Sedat Cezayirlioğlu ve avukatının açıklamalarının haberleştirilmesi üzerine Anagold Madencilik bu gece yazılı açıklama yaparak, söz konusu iddiaların doğru olmadığını ifade etti.
Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan ve siyanür sızıntısı yaşanmasının ardından faaliyeti durdurulan altın madeni, üç ay sonra yeniden faaliyete geçti.
Erzincan İliç’te altın ararken Fırat nehrine siyanür sızdıran Anagold Madencilik şirketinin, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde altın arayacağı öne sürüldü.
İliç’te altın madeni riski de tepkiler de sürüyor. Yurttaşlar madeninin kapatılmasını isterken, uzmanlar sızıntının tüm bölge için tehlike oluşturduğu uyarısında bulunuyor.
Bakanlığın faaliyetlerini durduğunu açıkladığı Anagold şirketi faaliyetlerini sürdürüyor. Şantiye alanında hummalı bir çalışma var. Siyanür solüsyonun aktığı alana yeni borular taşınıyor.
Protesto gösterisinde konuşan Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal, “İnsanlığa karşı suç işliyorlar” dedi.
MAPEG tarafından çok sık biçimde yeni ruhsat alanları açıklanıyor, bu ruhsatların izinin sürülmesiyle yeni odak alanlarının nasıl şekillendiği de belirginleşiyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.