Prof. Dr. Ergönül antibiyotik direncinin çok ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu belirterek, bazı enfeksiyonlarda ilaç seçeneğinin kalmamasından ötürü hastaların kaybedildiğini söyledi.
Uzmanlar, giderek büyümekte olan bir tehlikeye dikkat çekti: Aşırı tüketimden antibiyotiklerin etkisini kaybetmesi ve her yıl bir milyonu aşkın insanın bu nedenle ölüyor olması.
Dr. Batyr Berdyklychev, 'Antibiyotik direnciyle ilgili olarak 2050 yılına kadar baktığımızda 2,4 milyon kadar ölümle karşılaşacağı tahmin ediliyor' dedi.
Alman Çevre Yardımı (DUH) tarafından alınan örneklerin yüzde 25'inden fazlası bu durumda.
'Hong Kong, Singapur olma şansımızı kaybettik. Bundan sonra tüm enerjimizi İtalya olmamaya harcamalıyız.'
Antibiyotik direnci gıda güvenliği kadar insanlığı tehdit eden önemli bir sorun. Antibiyotiklerin yanlış kullanımı sonucu ölümcül olabilen enfeksiyonlar giderek daha da zor tedavi ediliyor
Antibiyotik kullanımının, kalp rahatsızlıkları dışında daha pek çok durumla ilişkisi daha önceki çalışmalarda gösterilmişti.
Prof. Dr. SibelTemür, sepsiste erken tedavinin hayat kurtardığını söyleyerek, 'Hastanın ilk 1 saat içerisinde tedavisine başlanmazsa ölüm oranı yüzde 60 artar' dedi.
Bilim insanları, Dicle Nehri'nin de aralarında olduğu dünyadaki yüzlerce nehrin 'tehlikeli seviyede antibiyotikle dolup taştığını' ortaya koydu.
Urfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 11 yaşında bir çocuğa verilen ilaç, şifa olması gerekirken hastalığı daha da ilerletti. Aile hastaneyi suçlarken, başhekim 'Yan etki normal' diyor.
OECD'nin raporunda Türkiye antibiyotiklere karşı direncin düşük olduğu ülkeler arasında yer aldı.
Avustralyalı bilim insanları bilinen tüm antibiyotiklere dayanıklı 'süper bakteri' türü keşfetti.
Sağlık Bakanlığı, yerelleşme süreci kapsamında ilaç firmalarına yerli ilaç üretimi yapmaları uyarısında bulundu.
Stanford Üniversitesi’nde görev yapan Dr. Naşide Gözde Durmuş, hastalıklarda hangi antibiyotiğin kullanılacağını bir saat içinde tespit edecek test geliştirdi.
Bilim insanları, antibiyotik yapımında kullanılan 24 mantar türü üzerinde çalışma yaptı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.