DEM Parti, Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’ne dair açıklama yaptı. Açıklamada, "İletişim Başkanlığı, üstlendiği Goebbels rolünü tam gaz sürdürmekte, denetimi altında olan medyada bile en ufak bir aykırı sese izin vermemektedir" denildi.
'24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı' dolayısıyla açıklama yapan CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 'Sansür ve otosansürün olmadığı bir Türkiye mümkün' dedi.
Basın Bayramı'nı kutlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, isim vermeden İletişim Başkanı Fahrettin Altun'u eleştirdi.
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Temsilcisi Erol Önderoğlu, Haluk Kırcı’nın televizyon ekranlarında yer alması nedeni ile RTÜK’ün harekete geçmesi gerektiğini belirtti.
24 Temmuz Basın Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınlayan DİSK Basın-İş, gazetecilik üzerinde artan baskılara dikkat çekti.
Abdülhamit’ten kalma “Basın Bayramı” önce 12 Mart askeri muhtırasıyla ardından AKP’nin yaptığı 20 Temmuz sivil darbesiyle ortadan kalktı. Sıra geldi sosyal medyayı kapatmaya.
Cumhurbaşkanı önce bira, Mozart ve faşizm konusuna daldı. Ertesi gün Basın Bayramı'na. İçerik, karşı-gerçekler kataloğu ama çaresizliğin de itirafı.
Bu haberlerin nasıl ve hangi basın tarafından verildiğine bakınca demokratik ve özgürlükçü yapıya kavuşan basın neymiş, ne değilmiş gayet güzel anlaşılıyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.