Batık kredi miktarı 162 milyar lirayı aşarken, bankalar, binlerce borçlunun fabrika, atölye, dükkân, villa, çiftlik, arsa ve konutun da aralarında olduğu gayrimenkullerine el koydu.
Ziraat Bankası'nın 12,4 milyar TL'lik kredisinin yasal takip yerine yeniden yapılanma gibi çeşitli sebeplerle tasfiye edilemediği ortaya çıktı.
En fazla batık kredi inşaat sektöründe. Kasım 2021 döneminde batık kredi oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20.6 artışla 30 milyar 290 milyon TL’ye yükseldi.
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, 'Ziraat Bankası yolsuzluğun yuvası haline gelmiş, kimsenin yüzü kızarmıyor' dedi.
Şirket ve esnaf sayılarındaki kapanmalar artınca işsiz sayısı da çığ gibi büyüyor. Mart 2021 döneminde mevsim etkisinden arındırılmış geniş tanımlı işsiz sayısı 9 milyonu aştı.
CHP Milletvekili Budak, 'İktidarın tüm makyajlama çabalarına rağmen ödemesinde sorun yaşanan kredi tutarı 510 milyar liraya ulaştı' dedi. Konuya ilişkin araştırma önergesi verdi.
Yeşilada, 'Batık kredi miktarı 50 milyar dolar. Bu parayı kim koyacak bankalara? Tüm bankalar çıkmak için can atıyorlar. Yeni yatırım gelir mi? Yine devletin üzerine kalacak' dedi.
'İmamoğlu, kendisini Cumhurbaşkanlığı seçiminde "CHP’nin doğal adayı" gördüğüne göre, kendi ayağına çelme takıyor. Bilmiyorum, bunun farkında mı?'
Vatandaşın elindekiyle zaruri ihtiyacını karşıladığına işaret eden Merkez Bankası tahsili gecikmiş alacakların artacağı uyarısı yaptı.
Yurttaşın kredi borcu 19 bankayı 15 bin 898 gayrimenkul sahibi yaptı. En çok pay alan Ziraat Bankası.
'Kamu bankaları şirket kurtarmak için zarar veriyor.'
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, sorunlu kredilerin yabancılara satışını kolaylaştırmak için düzenleme ve yasalarla 30 değişiklik yapılmasını öngören rapor hazırladı.
Bankaların ilk dokuz ayda varlık yönetim şirketlerine sattığı batık kredilerin toplamı 8 milyar TL’yi aştı. Tahsili gecikmiş alacakların toplamı ise 50 milyar TL...
IMF heyeti, herhalde, hükümetle anlaşamadıkları konularda burjuva muhalefetinin görüşlerini merak etmiştir.
Moody's, BDDK'nın 46 milyarlık batık kredi açıklamasını Türkiye bankalarının kârlılığını azaltacağını, bu yüzden bankaları negatif olarak değerlendirdiklerini açıkladı.
Reuters, Türkiye'de hükümetin 8 milyar dolarlık batık kredileri üstlenmeleri ve ekonomiyi canlandırmak için kredi vermeye başlamaları konusunda bankaları zorladığını ileri sürdü.
Albayrak'ın yılın ilk çeyreğinde iyi bir büyüme verisi geleceği iddiası boşa çıktı. İlk çeyrekte 29 bin işyeri kapandı, batık KOBİ kredisi miktarı bir yılda yüzde 85 arttı.
Tüketicilerin bankalar ve tüketici finansman şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu martta 1 milyar liraya yakın artarak 519 milyar lira oldu.
Enerji sektöründe takipteki krediler bir yılda 637 milyondan 6.3 milyar liraya yükseldi. Şirketler, milyarlarca dolarlık kredi için yeniden yapılandırmaya gitti.
Yılbaşından bu yana yüzde 44 artarak 92.2 milyar TL’ye ulaşan batık kredi oranı, 8 yılın rekorunu kırdı.
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye bankalarındaki batık kredi miktarının gelecek 12-18 aylık dönemde ikiye katlanabileceğini kaydetti.
Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın, Ora AVM’ye aktarılan 270 milyon euro batık kredi için, kredinin verilmesinde 'dönemin siyasetçilerinin' etkili olduğunu söyledi.
Türkiye Kalkınma Bankası’nın BDDK denetiminden çıkmasını sağlayan yasa teklifi verildi. Yasalaşırsa banka kamu kaynaklarını örtülü ödenek gibi kullanabilecek.
Türkiye Bankalar Birliği'nin raporuna göre, inşaat ve turizm sektörlerinde toplam batık kredi miktarı geçen yıl 10.27 milyar liraya ulaştı.
Türkiye bankalarında mevduatta düşüş yaşanırken, verilen kredilerde büyük bir patlama yaşandı. 100 milyar TL civarındaki kredi ise sorunlu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.