12 Mart 1971 Muhtırası, aslında 9 Mart’ta yapılması planlanan radikal bir darbeyi önleyen ve kısa sürede planlayanların aleyhine çeviren bir karşı hamleydi.
Art arda yaşama veda eden Doğan Akhanlı ve Ali Ertem soykırım inkarcılığına karşı mücadelenin asla pes etmeyen yiğit öncüleri olarak anılacaklardır.
Nazım-Piraye ayrılığında payına çok ağır bir yük düşmüştü: ayrılık mektubunu Piraye Hanım’a iletme görevi. İsmini aratınca üzüntüme minnet duygusu da eklendi...
Bizi cesaretlendiren, umut veren, kalbimize sığmayan böyle ne çok insanımız var.
30 Nisan 84'te Sirkeci'ye gittik. Bizim yurtdışına çıkacağımızı bir tek o kaçak evde birlikte kaldığımız Musa Amca biliyordu.
savaşlar, milliyetçi, ırkçı, zalim insanlar savaş istediği için değil, devletleri yönetenler ve çeşitli endüstriler savaşa ihtiyaç duyduğu için sürüyor.
12 Eylül sonrası Ulucanlar Cezaevi’nde tutuklu kalan eski HDP'li vekil Sırrı Süreyya Önder’in biyografisi müzeden kaldırıldı.
Türkiye İşçi Partisi'nin son genel başkanı Behice Boran'a ait mektup ve fotoğrafları eskici pazarından bularak satın alan antikacı, 'Kitap haline getirilsin' diyor.
Bizi şubedeki sinema salonuna aldılar ama yeteri kadar yer olmadığından az bir sayıda arkadaşı da Sultanahmet'te askeri biyere götürdüler.
Siyasal olmasa da çeşitli nedenlerle Türk vatandaşlığından atılanların sayısı 14 bini, pasaport talepleri reddedilenlerin sayısı 388 bini geçiyordu.
36 yıl önce yine bir 5 Haziran günü Behice Boran ve Gültekin Gazioğlu'nun vatandaşlıktan çıkarıldığı resmi gazetede yer almıştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.