Ali Yerlikaya, İstanbul'da 3.835.925 doz Coronavirus aşısı yapıldığını duyurdu.
Türkiye'de yeterli doz aşı olmaması nedeniyle ilk doz ve ikinci doz arasında 4 hafta olarak uygulanan bekleme süresi, 6-8 hafta arasına çıkarılmıştı.
Pandemi bittikten birkaç yıl sonra ise yıllık aşılamaya gerek kalmayacağı bildirildi. Bu görüşlerini virolojik çalışmalara dayandırdılar.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarının ardından BioNTech aşılarının 2’nci dozu için alınan randevular ertelenmişti.
Sağlık Bakanlığı, ikinci doz BioNTech aşısının erteleme kararını iptal etti.
'Açık açık niye demiyorsunuz; 'elimizdeki aşı bitti.' 6-8 hafta sonra aşı olunabileceğinin garantisini verebilecek misiniz?'
'Biontech aşısının iki dozunun uygulanması arasındaki sürenin 6-8 hafta olarak uygulanmasına karar verilmiştir.'
Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Avrupa'nın gelecek dört ay içinde sürü bağışıklığı geliştirmiş olacağını söyledi.
İlk kez aşı olacak yurttaş, aşı randevusu almakta güçlükle karşılaştı.
Covid-19 aşısının geliştiricilerinden BioNTech firmasının kurucu ortağı Özlem Türeci, aşıya ilişkin bilgi verdi.
Artı TV'de yayımlanan Söz Sırası programına Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu konuk oldu.
'Tek doz aşı korumaz çünkü yeterli antikor yanıtı sağlanamıyor ve gerçek yaşamda da tek doz aşısını yaptıran çok sayıda Covid-19 hastası gördük.'
Coronavirus aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Forbes tarafından düzenli olarak yayınlanan dolar milyarderleri listesine girdi.
'Flakon sulandırıldıktan sonra en geç 6 saat içerisinde kullanılacak şekilde planlanma yapılmalı.'
Türkiye’de yürütülen aşı çalışmalarına BionTech aşısı da dahil oldu.
Pfizer ile BioNTech'in geliştirdiği Covid-19 aşısının 12-15 yaş arası gençler arasında enfeksiyonu önlemede tamamen etkili olduğu açıklandı.
Sağlık Bakanlığı, 2,8 milyon doz BioNTech-Pfizer aşısının Türkiye’ye getirilerek bakanlık depolarına yerleştirildiğini açıkladı.
Biontech kurucusu ve yöneticisi Uğur Şahin, Avrupa'da artan Covid-19 vaka sayılarına işaret ederek eldeki aşıların tümünün kullanılması çağrısı yaptı. Şahin, ayrıca uyarılarda da bulundu.
'Sağlık Bakanı, birbirinden çelişkili açıklamaları ile kuşkuları daha da artırmaktadır.'
CHP'li Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Coronavirus aşılarıyla ilgili verdiği tarih ve aşı miktarındaki çelişki ler olduğunu öne sürdü.
BioNTech aşısının en önemli dezavantajları arasında sayılan depolama koşullarında değişikliğe Avrupa Birliği'nden onay çıktı.
Pfizer/BioNTech’in ortak geliştirdiği aşı Amerikalı yetkililer tarafından Aralık ayında, 16 yaş ve üstü bireyler için onaylanmıştı.
İsrail nüfusunun üçte birini oluşturan 16 yaş altındakilere ise BioNTech-Pfizer aşısının çocuklar için güvenli olduğu tescillenene dek aşı yapılmayacak.
Bakan Koca, dün 750 bin bugün ise 700 bin dozdan fazla Biontech aşısının geldiğini duyurdu.
BioNTech'in kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin, 'Düşük şiddetli vaka kümeleri olacak. Mutasyonlar olacak ama bizi korkutmayacak' açıklaması yaptı.
Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı, Biontech aşısının 5.800 dozunun geldiğini belirterek, 60-65 yaş aralığının da aşılanmaya başlanacağını duyurdu.
Şahin, BioNTech ve ortağı Pfizer'ın 3 milyar doz Covid-19 aşısı üretebilecek kapasiteye ulaşabileceğini belirtti, 'Bu talep ya da fazladan aşılanmanın gerektiği durumlara bağlı' dedi.
Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ile ilaç şirketi Pfizer birlikte geliştirdikleri Covid-19 aşısı ile anlaşmalardan en fazla kazanç sağlayan üreticiler arasında yer aldı.
Coronavirus aşısını geliştiren Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci’ye Almanya'da liyakat nişanı verileceği bildirildi.
BioNTech/Pfizer ile ABD’deki Teksas Üniversitesi ortaklığında bilim insanları laboratuvar ortamında Güney Afrika’dan çıkan mutasyonu taşıyan virüs üretti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.