Pfizer firması ile birlikte Covid-19 aşısını geliştiren Alman BioNTech'in üst düzey ismi Dr. Özlem Türeci, Sunday Times gazetesi tarafından yılın kadınları arasında gösterildi.
Pfizer ve BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısını yaptıran Pence, "Bizi buraya getiren şey aşıya olan güven" dedi.
Financial Times, Covid-19 aşısını bulan BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci'yi 'Yılın Kişisi' olarak seçti. Türeci, Almanya'da da Yılın Kadını seçildi.
Analistler, Moderna, Pfizer ve BioNTech'in 2021 yılında milyarlarca dolar kazanacağını tahmin ediyor. Ancak, aşı üreticilerinin gerçekte ne kadar para kazanacağı henüz net değil...
Trump: Yakın zamanda aşı olmayı planlamıyorum ancak uygun zamanda aşı olmayı dört gözle bekliyorum.
ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Pfizer ve BioNTech ortaklığında geliştirilen Covid-19 aşısının acil kullanımını onayladı.
Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19'a geliştirilen BioNTech-Pfizer aşısının ABD'de de onay aldığını duyurdu.
EMA, Biontech ve Pfizer'in Covid- 19 aşısıyla ilgili kararını 29 Aralık'a kadar, ABD'li Moderna'nın aşısı ile ilgili kararını da 12 Ocak’a kadar vereceğini açıklamıştı.
'Biz Nisan sonuna kadar 50 milyon dozu kesinlikle dağıtıp, aşıyı yapmış olacağız. Ama bizim asıl hedefimiz o tarihe kadar 100 milyon dozu temin edip, yapmış olmak.'
Fahrettin Koca, ucuz olduğu için tercih ettikleri eleştirileri yapılan Çin aşısına ilişkin soruları yanıtladı. Aşıyı ilk kendisine yaptıracağını söyledi.
Almanya merkezli BioNTech'in CEO'su Uğur Şahin ve şirketin baş tıp danışmanı Özlem Türeci, klinik düzenlemelerin aşı yaptırmalarına izin vermediği için henüz aşı yaptırmadıklarını söyledi.
İlaç şirketi Pfizer, bu yıl içinde 100 milyon doz aşının dağıtımını yapmayı hedeflediklerini ancak hedefi 50 milyon doza indirdiğini açıkladı.
Pfizer Başkanı ve CEO'su Dr. Albert Bourla resmi başvurudan önce açıklamada bulundu.
Pfizer/BioNTech'in aşısının üçüncü aşama klinik denemelerinin sonuçlarında yüzde 95'ten fazla koruma sağladığı açıklandı.
Pfizer ve Moderna aşısı, virüse karşı bağışıklık sistemini harekete geçirmek için sentetik haberci RNA adı verilen yeni bir teknoloji kullanıyor.
BioNTech şirketinin CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, aşının etkinliğiyle ilgili bazı önemli soruların önümüzdeki haftalarda ve aylarda yanıtlanabileceğini söyledi.
TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, aşı için ön alım yapılabileceğini belirtti.
Pfizer, ABD ile Temmuz ayında 1,95 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. İki doz halinde uygulanan aşının ABD’deki fiyatlandırılmasında bir dozun 159 TL, iki dozun ise 318 TL olacağı bildirildi.
Aşı adayı 6 ülkede 43 bin 500 kişi üzerinde test edildi ve denemelerde ciddi bir güvenlik endişesi ortaya çıkmadı.
Almanya'da aşı geliştirmek için izin alarak çalışmalarına başlayan biyoteknoloji firması Biontech son test aşaması sonuçlarının olumlu gelmesi durumunda Ekim ayında seri üretime geçecek.
Pfizer ve BioNTech, Covid-19 salgını için geliştirdikleri aşı adayını insanlar üzerinde denemeye başladı. Testler başarılı olursa aşı eylülde acil kullanıma hazır olacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.