Van’ın Gürpınar ilçesinde faaliyet gösteren süt üreticileri VEDAŞ mağduru oldu. Artı Gerçek'e konuşan üreticiler sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle sütlerin bozuldu ğunu, on binlerce lira zarar ettiklerini ve ineklerin hastalandığını anlattı.
Kınıklı çiftçiler, domates fiyatlarının 3 yıl önceki fiyatlardan daha düşük olduğunu söyleyerek eylem yaptı. İlçe meydanında toplanan üreticiler daha sonra Sultan Gıda fabrikasına traktörlerini sürdü.
Geçen yıl 5 TL'den satılan limonun kilosu bu yıl 100 TL'yi buldu. Hasat öncesi depolarda yeterli limon olmadığı için fiyatın arttığını belirten üreticiler, "Biz değil marketler ve aracılar kazanıyor" diyor.
Almanya'da üretici enflasyonu, enerji fiyatlarının etkisiyle yeni zirve olan yüzde 45,8'e çıktı. Böylelikle üretici enflasyonu son 73 yılın en yüksek seviyesine yükselmiş oldu.
Artan maliyetler nedeniyle ekmeğe bir zam daha geliyor. Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, ekmeğin yakın dönemde 6 liradan satılabileceğini belirtti.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar, ağustosta üretici ile market arasındaki fiyat farkının sekiz katı aştığını, farkın en fazla yüzde 719,5 ile elmada görüldüğünü belirtti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) temmuz ayında yıllık yüzde 90,56, aylık olarak ise yüzde 7,42 artış gösterdi.
Adana Kozanlı üretici, artan maliyetlerden yakınarak ‘Emeklerimizi ya bankaya ya yemciye ya veterinere veriyoruz. Ben iflas ettim, bitirdim’ dedi.
Fındık fiyatının 52 liraya düşmesine tepki gösteren CHP'li Torun, ‘Bu iktidar, fındık üreticisine yalan söylemeye, üreticiyi kandırmaya devam ediyor’ dedi.
TÜİK verilerine göre, Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) 2022 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 144,61 artarken, aylık yüzde 5,17 oranında artış gösterdi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre, temmuzda üreticide 2 TL olan elma markette 17 TL'den satıldı. Bu ürün tarladan sofraya gelinceye kadar yaklaşık dokuz kat zamlanmış oldu.
TÜİK'in haziran ayına ilişkin açıkladığı verilere göre, tarım ürünleri üretici fiyat endeksi aylık bazda yüzde 0,66 oranında azalırken, yıllık bazda ise yüzde 148,90 artış gösterdi.
Patates üreticileri, fiyatların artmasının üreticiye herhangi bir faydasının olmadığını belirterek artan girdi maliyetleri nedeniyle üretimin yarı yarıya düşebileceği belirtti.
Millet, sandıkta kendisini ezen liyakatsiz yönetimi göndereceğini belirten CHP’li Öztrak , ‘Enflasyon canavarını kısa sürede tuş edeceğiz’ dedi.
Bloomberg, Türkiye'de artan fiyatlar nedeniyle perakendecilerin ve üreticilerin baskı altına alındığını ve hükümetin son hedefinin yumurta üreticileri olduğunu kaydetti.
CHP’li milletvekilinin önergesini yanıtlayan Çevre Bakanı Murat Kurum, 2012 ve 2021 yılları arasında hacizli olan tarla, sera, bağ vasfındaki taşınmaz sayısının yüzde 168 arttığını açıkladı.
TÜİK, Tarım ÜFE verilerini açıkladı. Buna göre, mayısta bir önceki aya göre yüzde 16,18, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 154,97 artış gösteren Tarım ÜFE yeni bir rekor kırdı.
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 118.53 artarken, aylık yüzde 17.76 oranında yükseldi.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde ili Yakacık köyünde besiciler ve büyükbaş hayvan yetiştiricileriyle bir araya geldi.
ABB Başkanı Mansur Yavaş, tarımı canlandırmak için başlatılan Başkent Ankara Kalkınma Projesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte inceledi.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar, üretici ile market arasındaki fiyat farkının nisan ayında 5,5 katı geçtiğini söyledi. En yüksek artış yüzde 448,8 ile elmada görüldü.
TZOB Başkanı Bayraktar, Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşanan zirai don ve kuraklık nedeniyle basın açıklaması yaparak üretici borçlarının ertelenmesini istedi.
Kızılay Zekat Müessesi kurduklarını duyuran Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, toplayacakları zekatla üretim sıkıntısı çeken üreticilerin borçlarının ödeneceği model kuracaklarını söyledi.
Gübre, ilacın fiyatı arttığı için üretim yapamadığını belirten Mersinli kadın üretici, ‘Tarlam hazır ama dikemiyorum’ dedi.
TZOB Başkanı Bayraktar, 'Paramız olsa bile gıda bulamayacağımız bir döneme giriyoruz. İthalatla ülkeyi doyurma imkanı kalmadı. Acilen tarımda üretim seferberliği ilan edilmelidir' dedi.
Çimento sektöründeki üretici, tedarikçi ve perakendecilere yönelik inceleme başladı. Maliyet artışı ve fiyat değişimleri araştırılacak, haksız veya fahiş fiyat artışı var mı diye bakılacak.
Buğday, arpa gibi tahılların gelmemesi yem fiyatlarını daha da artıracak. Maliyet artışları nedeniyle üreticiler, çiğ süt fiyatının en az 6.50 liraya çıkarılmasını istiyor.
TÜİK verilerine göre şubatta yıllık enflasyon yüzde 54,44 olurken, üretici enflasyonu üç hanelere yükseldi. KDV indirimine rağmen gıda enflasyonunda da artış görüldü.
Tarım ÜFE, ocak ayında aylık bazda yüzde 14,83, yıllık bazda yüzde 52 artış gösterdi. Endeks, hem aylık hem de yıllık bazda 11 yıllık endeks tarihinin rekorunu yenilemiş oldu.
Elektrik faturalarına yansıtılan zamlara tepkiler sürüyor. DEVA Partisi Diyarbakır İl Yönetimi, zamlara tepki göstererek elektrik faturalarını yaktı. Zamların geri çekilmesini istedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.