Cumhuriyet tarihinde ilk kez tarım ekim alanlarının 20 milyon hektarın altına düştüğünü belirten CHP'li Barut, çiftçiye ödenmesi gereken destekle ilgili ‘Bu para nerede?’ diye sordu.
Artan maliyetler üreticiyi hayvanları kesime göndermeye, süt üretimini düşüşe, sanayiciyi fiyat artışına sürüklüyor. Tüketicilere sürekli değişen fiyatlarla boğuşuyor.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre, fiyatı en fazla artan ürün markette ve üreticide kabak, fiyatı en fazla düşen ise markette limon, üreticide patates oldu.
Vatan Partisi Genel Başkanı, 'Öyleyse tek başına AK Parti yönetmeyecek ama AK Parti'nin de bulunduğu üreticilerin milli hükümetini kuracağız.' dedi.
Ispanak zehirlenmelerinin ardından satışlarda yaşanan endişe sonrası ıspanak fiyatları Salihli Ovası'nda tarlada 80 kuruşa kadar düştü.
Prof. Dr. Veysel Ulusoy, 'Hedeflenen enflasyon adıyla, tüketici ve üretici enflasyonunun yanında, üçüncü bir enflasyonumuz var şimdi' tespitinde bulundu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, 'Üretimden kopardığınız insanları bir daha üretime döndüremezsiniz' açıklaması yaptı.
Haziranda enflasyon beklendiği üzere düştü. Sanayici ve üretici fiyatlarında ise artı sürdü. Enflasyon düştüğünde ucuzlama değil daha az pahalılaşma oldu.
Haziranda markette 14, üreticide 6 üründe fiyat artışı görülürken, markette ve üreticide fiyatı en fazla artan ürün sivri biber, fiyatı en fazla düşen ürün karpuz oldu.
Tütün üretimini tükenme noktasına getiren AKP, 16 yılda tütün ithalatına 6,5 milyar dolar ödedi. CHP’li Sarıbal, 'Tütün ekim alanları her yıl geriliyor' dedi.
Marketlerin kendi markalarıyla üretim yaptırıp satmaları sınırlandırılacak. Diğer üreticilerin de raflarda yer alması zorunluluk haline getirilecek.
Bu yasa taslağı büyük ihtimalle seçim sonrasında Meclis'teki Tarım Komisyonu'na gelecek. Muhtemelen esas büyük tartışmayı da bu yasa taslağı görüşülürken yaşayacağız...
TBMM, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, bundan böyle büyük zincir marketlerin hal sistemine dahil olacağını söyledi.
Türkiye günlerdir sebze meyve fiyatlarındaki artışı konuşuyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği, üretici ve tüketiciyi koruyacak acil önlemler alınmasını istedi.
Tarım Bakanı Pakdemirli buğday ithal edilmediğini söylemişti. Ancak bugün TMO'ya buğday, arpa, mısır, pirinç ve bakliyat için sıfır gümrüklü ithalat yetkisi verildi.
Çukurova’dan ihraç edilecek tonlarca mandalina Rusya’nın Akdeniz meyve sineğini bahane ederek almaması nedeniyle dalında çürüyüp dökülmeye başladı.
Şu ana kadar Afrin'den gelen 600 ton zeytinyağının ihracata dönük kullanılacağı söylense de yerli üretici fiyat düşüşlerini buna bağlıyor.
Soğanın kilosu pazarda 5 liraya kadar çıkarken patatesin kilosu 4 lirayı buluyor.
BOTAŞ 1 Kasım'dan geçerli olmak üzere yüzde 9 indirime gitti.
Yumurta stoklarının azaldığına dikkat çeken üreticiler maliyetlerinin artmaya devam etmesi durumunda yumurtaya zam gelebileceğini belirtti.
Beyaz çayın üretimi, Doğu Karadeniz Bölgesinde Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun’da, 5 yıl önce başladı.
Yumurta fiyatları geçen yıla oranla yüzde 91 artarken bir haftalık yükseliş ise yüzde 10 oldu. Pazarda adedi 60 kuruş olan ürün marketlerde 80 kuruş...
Sektör temsilcileri, patates soğanda ithalatın kısa vadede fiyatı düşürse de üretime büyük zararı olacağını, ithalatla ülkeye birçok hastalığın girebileceğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, gıda enflasyonunu düşürecek ve piyasanın dengelenmesini sağlayacak ürün ihtisas borsasının faaliyete geçeceğini belirtti.
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 1,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,30 artış kaydetti
Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı Demirtaş, bu yıl gerçekleştirilen ithalatın üreticiyi sıkıntıya soktuğunu, et fiyatlarını da düşürmediğini söyledi.
Fındık üreticileri tefeciler ve tarım politikaları yüzünden emeklerinin karşılığını alamadığını söylüyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba’nın, kırmızı et fiyatını düşürmek için ESK’nın marketlerde reyon kiralayıp et satacağını açıklamasına üreticiler tepki gösterdi.
Türkiye'de mısır üretiminin önemli bir oranını karşılayan Çukurova'da hasat büyük oranda devam ederken, üretici TMO'nun açıklayacağı fiyatı bekliyor.
Çanakkale domatesinin toptan alış fiyatı kilogramda 35-40 kuruşa kadar düştü. Çiftçi bu fiyatlarla maliyeti bile karşılayamazken büyük kentlerde domatesin fiyatı hala yüksek.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.