Narenciye üreticisinin Rusya krizi

Çukurova’dan ihraç edilecek tonlarca mandalina Rusya’nın Akdeniz meyve sineğini bahane ederek almaması nedeniyle dalında çürüyüp dökülmeye başladı.

Narenciye üreticisinin Rusya krizi

Çukurova’dan ihraç edilecek tonlarca mandalina Rusya’nın Akdeniz meyve sineğini bahane ederek almaması nedeniyle dalında çürüyüp dökülmeye başladı. Üretici Tufan Boydağ, dökülen ürünün 4 kilosunu 10 kuruştan, kalanları da hayvanlara yem olarak verdiğini söyledi. Çiftçiler "Ağaçları söküp seneye mısır ya da buğday ekeceğiz" dedi.

Rusya'nın, tonlarca narenciyeyi Akdeniz meyve sineğini gerekçe göstererek geri göndermesi nedeniyle bahçedeki ürünlerinin dalında kaldığını belirten üreticiler, perişan olduklarını söyledi. Üreticiler, dalında kalan ve bozulmaya yüz tutan tonlarca ürünü, hayvanlara yem olarak kullanacaklarını, bu durumun kendilerini ekonomik olarak büyük zarara soktuğunu söyledi.

Narenciye üreticisinin Rusya krizi - Resim : 1

KİLOSUNU 2.5 KURUŞTAN VERİYORLAR

Üretici Tufan Boydağ, geçen ay 1 lira 20 kuruştan ihraç edilen narenciyenin, Akdeniz meyve sineği bahane edilerek geri gönderildiğini belirterek, "Rusya'nın iade ettiği ürünler piyasayı allak bullak etti. Dalında kalan ürünleri 40 kuruştan vermek zorunda kaldım. Yerdekilerden seçilenleri ise 4 kilosunu 10 kuruştan, kalanları da hayvanlara yem olarak verdim" dedi.

AĞAÇLARI SÖKÜP MISIN YA DA BUĞDAY EKECEĞİZ

Durumlarının çok kötü olduğunu söyleyen Boydağ, "İlaç aldık, işçilerimiz var, borcumuz çok fazla. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Ürünlerimiz çok güzeldi ama dalda kalınca şişti. Ürün elimizde kaldı. Şu an hayvanlara yem olarak toplanıyor. Ben küçük bir çiftçiyim ve zararım 200-300 bin lira civarında. Büyük çiftçilerin zararı ne kadardır, Allah bilir" ifadelerini kullandı.

Boydağ, narenciyenin durumundan dolayı bahçesindeki ağaçları sökerek, mısır ya da buğday üretimine yöneleceğini söyledi. (EKONOMİ SERVİSİ)

üretici NARENCİYE mandalina