Arama çalışmaları sırasında 'sürekli ağladığı için dikkat çeken' Sebrail Atmaca gözaltına alındı. Yapılan incelemede Atmaca'nın arkadaşını öldürdüğü ortaya çıktı.
Çiftçilerin sorunlarını Meclis’e taşıyan CHP’li Kayan, ‘Bir dekara ekilen buğdayın 1.850 lira maliyeti var. Çiftçinin kazancı ise 1.500 lira. Çiftçi dekar başına 350 lira zarar ediyor’ dedi.
CHP Milletvekili Ayhan Barut, ‘Bölgemizde buğday hasadının başladığı günlerde TMO, buğdayın henüz taban fiyatını açıklamadı ve tonunu 430 dolardan 480 bin ton buğday ithal etti’ dedi.
Ekonomik krize telefon örneği üzerinden isyan eden çiftçiler CHP’li vekile ‘Siz Ankara’ya gidince AK Partililere söyleyin. Onlara iki dönem oy verdim, oylarımı geri istiyorum’ dedi.
Kuraklık nedeniyle 2021'de hasatta büyük düşüş yaşanan buğdayda, bu yıl fiyat artışı sonrası yaşanan gübre sıkıntısı nedeniyle yine düşüş bekleniyor. Üretici de fiyatta sübvanse istiyor.
CHP'li vekil Mahmut Tanal, elektrik borcu nedeniyle DEDAŞ'ın trafoları sökmesi sırasında jandarmanın çiftçilere copla müdahalesine tepki gösterdi.
Artan maliyetler ve ürünün para etmemesi nedeniyle çiftçi alandan çekiliyor. Tarımda dışa bağımlılık her geçen yıl artıyor.
‘Rafta ürün olsa da eğer vatandaş alamıyorsa bu kıtlık demektir. Bu sürdürülemez’ diyen ZMO Başkanı Suiçmez, tarım yerine inşaat sektörünün desteklenmesine tepki gösterdi.
Bandırma’da tarım arazilerinin hasadı beklenmeden eski AKP yöneticisinin YK Başkanı olduğu OSB’nin yapımına başlandı. Bölgenin su kıtlığı çektiği belirtilirken, kanserden endişe ediliyor.
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, KRT TV’de katıldığı programda Ankara’nın ilçe ve köylerini sürekli gezdiğini söyleyerek ekonomik krizin etkilerini anlattı.
Yerli tütün üreticilerinin uluslararası tütün firmalarının insafına terk edildiğini belirten CHP Milletvekili Bakırlıoğlu, ‘Böyle giderse seneye tütün üretecek çiftçi bulamayacağız’ dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, patateste kanser ihtimali nedeniyle 26 il karantinaya alınırken, çiftçilere de hastalıkla ilgili eğitim verilmeye başlandığını açıkladı.
Dolandırıcılıktan tutuklanan Kırklareli Kofçaz Belediyesi'nin CHP'li Meclis Üyesi Gülşah Güney, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.
Üreticiler, artan nüfusa ve gıda ihtiyacına rağmen üretimin gittikçe gözden düştüğünü, bu durumun Türkiye için ciddi bir tehlike barındırdığını belirtti.
Sarıgöl’de uzun süre tarım ilacına maruz kalması sonucu zehirlenen 60 yaşındaki çiftçi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.
ESK düzenlemesinin et fiyatlarındaki artışa çözüm olmayacağını söyleyen Solakoğlu, ‘Gelecek 30 gün içinde et fiyatlarında yüzde 23-24 civarında artış olacak’ dedi.
Girdi maliyetlerinin yükselmesinden dolayı tarlalarını ekemez hale gelen çiftçiler, ‘Krizin çözülmesi için hükümet değişmeli’ dedi.
20 yıla yaklaşan AKP iktidarında çarpık politikalarla tarımı bitiren uygulamalarda payı olan isimler, ‘tarımsal üretimi geliştirme’ amacıyla vakıf kurdu.
Mazot, gübre, ilaçta artan maliyetler karşısında zorda kalan çiftçi borç bataklığına saplandı. ‘Aciz vesikası’ alan çiftçi sayısı da 21 bin 333’e ulaştı.
Et fiyatları artacak diyen CHP’li Başevirgen, ‘Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle girdi maliyetlerindeki artış et fiyatlarını bizim de öngöremediğimiz noktalara taşıdı’ dedi.
Zamlar ve borç kıskasında ezilen çiftçiler üretimden koparken, devletin ilan kurumuna bağlı sitelerde ilan verilen hacizlik tarlalar, çiftçinin durumunu gözler önüne serdi.
Yanlışlıkla yangın çıkaran çiftçi, bir kastının olmadığını ve yangını söndürmek için elinden geleni yaptığını söyledi.
Çorum’da tarlasını süren bir çiftçi tarafından bulunan ve Hitit dönemine ait olduğu tespit edilen bileziğin dünyada eşi benzeri bulunmuyor.
Destekleme alan çiftçi, iki çuval gübre, iki depo mazot alamıyor. CHP’li Bakırlıoğlu, ‘Ürün alamayan çiftçi para kazanamayacak, ülke ciddi bir gıda krizine girecek’ dedi.
Tarım Kanunu uygulanmadığı için çiftçinin devletten alacaklı olduğunu belirten ZMO Başkanı Baki Remzi Suiçmez, çiftçinin toplam 230 milyar TL borcu olduğunu söyledi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Aksaray’da çiftçi, esnaf ve yurttaşların sorunlarını dinledi.
AKP'li Yıldırım'ın çiftçilere "Mazot yüksek, gübre yüksek, diğer girdiler yüksek nasıl ekelim diye düşünüyorsunuz düşünmeyin" sözlerine CHP Sözcüsü Öztrak yanıt verdi.
Türkiye tarımı tarihinin en kötü dönemini yaşıyor. AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılından bugüne kadar toplamda 126 milyar dolarlık tarımsal ürün ithal edildi.
Gözleri kapatarak, yaşanmakta olan gıda krizinin geçmesini bekleyecek zaman yok. Savaşın ayna tuttuğu gıda fiyatları enflasyonu ve ürün yoklukları tükeniş sürecinin sonuçları.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi’nin yem fiyatlarına yüzde 12 indirim yapacağını duyururken bu 'müjde' kısa sürdü. Tarım Kredi Kooperatifleri yem fiyatlarında artışa gitti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.