Danıştay, Montrö bildirisinin 'demokrasi ve hukuk devletine' zarar verdiğini söyledi.
Ürdün'de darbe girişimi iddiaları gerekçe gösterilerek evhapsinde olan Kral 2. Abdullah'ın üvey kardeşi Prens Hamza bin Hüseyin'den açıklama geldi.
Eski milletvekilleri de Montrö Sözleşmesi ve emekli amirallerin bildirisine yönelik bildiri yayımladı.
HDP, emekli amirallerin yayınladığı bildiriyle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, emekli amirallerin 'Montrö bildirisine' ilişkin konuştu.
103 emekli amiralin yayınladığı bildirinin etkisi sürüyorken Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu’nda eğitim almış 'Deniz Aslanları' da bildiri yayımladı.
Prens Hamza bin Hüseyin, avukatı aracılığıyla BBC'ye ulaştırdığı video mesajında ev hapsinde olduğunu bildirerek, ülke liderlerini yolsuzluk, beceriksizlik ve tacizle suçladı.
Ürdün Genelkurmay Başkanı, Prens Hamza bin Hüseyin'den 'ülkenin güvenliğini ve istikrarını tehdit eden bazı eylem ve faaliyetlere son vermesini istendiğini' söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, tartışmalı teklife ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kenan Evren'in imzacıları 'vatan haini!' olarak tanımlamasının ardından Tatlıses 'Yahu ben toplu konut dilekçesi imzaladığımı sanıyordum' der ve sonra paşanın elini öperek barışır.
Ülkede 21 Şubat'ta ikinci turu yapılan cumhurbaşkanı seçimini iktidar partisi PNDS-Tarayya'nın adayı Mohamed Bazoum kazanmıştı.
Sosyal medya kullanıcıları, Bolsonaro'nun kabine ve kuvvet komutanlarında değişikliğe gitmesi nedeni ile darbe iddialarını gündeme getirdi.
Ülkede 2 bin 608 kişinin gözaltında tutulduğu ve 120 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu raporda kaydedildi.
Myanmar'la ilgili daha önce konulan Kategori-4 (seyahat etmeyin) seviyesinin devam ettiği belirtilerek, ABD vatandaşlarının, zorunlu olmadıkça bu ülkeye gitmemesi çağrısı da yapıldı.
27 Mart'tan bu yana meydana gelen can kayıpları arasında 14 çocuk ve sivil itaatsiz yapan bir polis memurunun da bulunduğu bildirildi.
Ülkede 2 bin 559 kişinin gözaltında olduğu ve hakkında gözaltı kararı bulunan 119 kişinin ise gizlendiği kaydedildi.
12 ülkenin savunma bakanları, Myanmar ordusunun güç kullanımını kınadı.
Myanmar'daki protestolarda güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 344'e ulaştı.
Karara gerekçe olarak, soruşturma için uzun bir süreye ihtiyaç duyulması ve sanıkların kaçma ihtimalinin bulunması gösterildi.
Myanmar'da darbenin ardından can kaybı sayısının 247'ye yükseldiği, 2 bin 345 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 1994'ünün hala gözaltında tutulduğu bildirildi.
Suu Çii'nin 2018'de bir inşaat firması yöneticisinden 550 bin ABD doları rüşvet kabul etmekle suçlandığı belirtildi.
Hâkim, eski başbakan ve iki bakanın soruşturmaya müdahale etme ve kaçma riskleri bulunduğu gerekçesiyle haklarında 4 ay süreyle önleyici tutuklama kararı çıkardı.
12 Eylül 1980 askeri darbesinde işkence ile gündeme gelen ve Elazığ Depremi'nde hasar gören 51 yıllık Adıyaman E Tipi Kapalı Cezaevi'nin yıkımına başlandı.
Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılmasının ve ülkede siyasi gerilimin yükselmesinin ardından 1 Şubat'ta yönetime el koymuştu.
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ı ikinci kez görevden aldığını açıklamıştı.
Ülkede geniş katılımlı gösteriler ve gözaltındaki üst düzey hükümet yetkililerinin askeri mahkemede yargılanmaları sürüyor.
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, 29 gazetecinin gözaltına alındığını söyledi.
'Siyasi hayatım bitirilmek istendi.'
Gösterilerin başladığı günden beri en az 3 gösterici yaşamını yitirdi.
Devrik Myanmar lideri Aung San Suu Çii'nin nerede olduğu hâlâ bilinmiyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.