Dünya Bankası raporuna göre, Türkiye, en çok borcu olan 6'ncı ülke olurken, en çok borcu olan ülkeler içinde borcun milli gelire oranında da Arjantin'in ardından 2'nci sırada yer aldı.
Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, gelişmekte olan ülkelerde Covid-19 aşılarını, testlerini ve tedavilerini finanse etmek için 12 milyar dolarlık kaynağı onayladı.
Dünya Bankası, Avrupa ve Orta Asya'daki gelişmekte olan ekonomilerin bu yıl yüzde 4,45 daralacağını, 2008 küresel krizinden bu yana en kötü resesyonun yaşanacağını belirtti.
Dünya Bankası Başkanı Malpass, Covid-19'un en fakir ülkelerde borç krizini tetikleyebileceği, 150 milyon kişinin yeniden yoksulluk sınırının altına düşebileceği uyarısında bulundu.
Dünya Bankası, yoksul ve orta gelirli ülkelerinde aşıya adil bir şekilde erişebilmesini sağlamak için 12 milyar dolarlık bir finansman yardımının kurulun onayını beklediğini belirtti.
Daha önce 23 yıllık IMF kariyeri bulunan ekonomist Ceyla Pazarbaşıoğlu, bir süredir Dünya Bankası'nda Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.
Dünya Bankası raporunda, 'Hane gelirlerinde yaşanabilecek şoklar Türkiye’nin yoksulluk oranının yüzde 10,4'ten yüzde 14,4'e çıkmasına neden olabilir' ifadesi yer aldı.
Belediyenin AKP'li eski yönetiminin, temiz içme suyu için Dünya Bankası'ndan 2 milyon euro kredi çektiği ama buna rağmen asbestli borulardan su vermeye devam edildiği ortaya çıktı.
Beyrut Valisi Abbud, patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtti. Dünya Bankası ise zararın tespiti ve destek için hazır olduklarını açıkladı.
Dünya Bankası'nın tahminlerinin tutması halinde, kişi başı GSYH'de yaşanacak olan düşüş, 1870'ten bu yana kaydedilen en büyük 4'üncü daralma olacak.
Dünya Bankası’nın ‘Covid 19’un eğitime olası etkileri’ başlıklı raporuna göre özellikle kız çocuklarının eğitimlerini tamamlama fırsatlarını kaybedebileceği uyarısı yapıldı.
Dünya Bankası, Coronavirus salgının eğitimde kalıcı kayıplara neden olabileceğini, bunun zaman içinde küresel ekonomi için 10 trilyon dolarlık kayba dönüşebileceğini bildirdi.
Dünyanın önde gelen kuruluşlarından OECD, IMF ve Dünya Bankası'nın açıkladığı son tahminlere göre, Türkiye ekonomisi bu yıl her halükarda küçülecek,
Dünya Bankası, küresel gayrisafi yurt içi hasılada beklenen yüzde 5,2 daralmayla dünyanın son yılların en derin durgunluğuyla karşı karşıya olduğu uyarısı yaptı.
Dünya Bankası'nın Başekonomistlik görevine Küba doğumlu olan ve 11 yaşında ABD'ye göç eden Harvard Üniversitesi mezunu Carmen Reinhart getirildi.
Dünya Bankası, yoksul ülkelere krizle başa çıkabilmeleri için 160 milyar dolar hibe ve düşük faizli kredi imkanı sağlıyor.
‘Sorun, vadesi gelen dış kredilerin döndürülme oranı ile ilgili. Bu oran %100’ün aşağısında kaldığı ve yabancıların sıcak para çıkarmaları sürdüğü ölçüde Türkiye krize sürüklenebilir.’
Dünya Bankası, Covid-19 pandemisi için Türkiye’ye verilmesi planlanan krediyi onayladı. 24 Nisan’da onaylanan kredinin miktarı 100 milyon dolar olarak açıklandı.
IMF ve Dünya Bankası, koronavirüsle mücadele için para yardımlarını vermeye başladı. Hindistan 1 milyar dolar alırken, Ruanda ilk koronavirüs kredisi alan Afrika ülkesi oldu.
Covid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik gelişmekte olan ülkeler için yeni program başlatan Dünya Bankası, gelecek 15 ay içinde 160 milyar dolar kaynak sağlanacak.
Koronavirüsün yarattığı olumsuzluklara dair bir haftada IMF, OECD ve Dünya Bankası'ndan uyarı geldi. Uyarıların ortak noktası: Etkisi 2008 finansal krizinden daha büyük olacak...
IMF, koronavirüsle mücadele kapsamında 50 milyar dolarlık program açıkladı. Dün de Dünya Bankası, 12 milyar dolarlık başlangıç paketini devreye alacağını belirtmişti.
Dünya Bankası, Covid-19 salgınının tıbbi ve ekonomik etkileriyle mücadele eden ülkelere yardım amacıyla 12 milyar dolarlık başlangıç paketini devreye sokacak.
Pek çok etkinlik iptal edilirken her yıl nisanda yapılan IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları'nın bu yıl ertelenmesi ya da telekonferans yoluyla yapılması gündemde...
Dünya Bankası, küresel ekonomik büyüme beklentisini 2020 için yüzde 2,7’den yüzde 2,5’e çekti. Türkiye'nin büyüme tahmini yüzde 3 olarak sabit bırakıldı.
Dünya Bankası, Türkiye'nin ekonomik toparlanmasının belirsizliğin azalmasına ve yatırımcı güveninin yeniden sağlanmasına bağlı olduğuna dikkat çekti.
Bakan Berat Albayrak'ın ardından Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal da, IMF-Dünya Bankası toplantılarına gitmeyecek, katılım yardımcılar düzeyinde olacak.
Dünya Bankası, Türkiye ekonomisi için 2019 yılı büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti, büyüme beklentisini yüzde -1'den yüzde 0'a yükseltti.
IMF'nin yeni Başkanı Dünya Bankası'nın iki numarası ekonomist Kristalina Georgieva oldu. Georgieva, 1 Ekim itibariyle IMF Başkanlığı koltuğuna oturacak.
Yayımlanan raporda kurul 'Salgının dünyaya yayılması, gerçek bir tehdit' dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.