İki yıl önce ruhsatlandırma yetkisi Tarım Bakanlığı'na verildiği için marketlerde de satılan melatonin hormonu ürünleriyle ilgili yeni düzenlemeye gidildi. Ruhsatlandırma süreci Sağlık Bakanlığı'na geçti, melatonin artık sadece eczanelerde satılabilecek.
Depremin vurduğu Malatya'da ilaç bulunamıyor. Artı Gerçek'e konuşan Malatya Eczacı Odası Başkanı Ebru Sönmez, antibiyotik, ağrı kesici hatta kanser ilacı dahi bulamadıklarını söyledi.
Hidrosefali hastası Selahattin Alpay, devlet hastanelerinin "cihaz yok" diyerek ameliyatını yapmadığını, özel hastanelerin ise 800 bin TL’ye varan ücretler talep ettiğini belirtti. Tıbbi cihaz krizi nedeniyle birçok hasta mağdur durumda.
TEİS, MS, kanser, hormon ve antibiyotik gibi kritik ilaçlara ulaşımda yaşanan sıkıntıların, ilaç fiyatlandırma politikasındaki baskılayıcı tutumdan kaynaklandığını açıkladı. Kur farkı nedeniyle ilaç tedarikinde büyük zorluklar yaşanıyor.
Eczacılar, bulunamayan ilaç sorunu ve artan giderler nedeniyle maddi zorluk yaşıyor. Üst üste kredi çekerek ayakta kalmaya çalışan eczacılar, yetkililere "Önlem alın" çağrısı yapıyor.
67 yaşındaki Şaban Er, ilaçlarını almak için eczaneye gittiğinde "Ölü görünüyorsun, ilaç veremeyiz" yanıtını aldı. Vefat eden bir kişinin kendisi yerine ölü olarak kaydedildiğini öğrenen Er ilaçlarını alamıyor, araba kullanması bile sorun oluyor...
Eczacıların ilaçlardan aldığı kar oranı değişti. 100 ile 200 TL arasındaki ilaçlardaki eczacı kârı yüzde 16’dan yüzde 28’e yükseldi.
SUT’ta yapılan son değişiklik ile hekimin ilaç reçete ve raporlandırılmasında ‘hasta ilacı tolere edemedi, başka ilaca başlanmalı’ beyanları geçersiz sayılacak.
Ekonomik sorun yaşayan eczacılar iş bırakma kararı alırken eczacılık fakültelerinin faaliyet raporları eczacılık eğitiminde de sorunlar olduğunu ortaya çıkardı.
Türkiye genelindeki tüm nöbetçi eczanelerin tek bir sayfada görebilmesine imkan sağlayan ‘Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu-Nöbetçi Eczane Sorgulama Hizmeti’ e-Devlet'te açıldı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eczanelerin ilaç takip sisteminde düzenleme çalışmaları yapılacağını, eczane ve ecza depolarında bulunması gereken ilaç listesinin güncelleneceğini bildirdi.
CHP'li Karaca’nın ziyaret ettiği bir aktar, 'Ben, üniversitede hocaydım. Branşım biyoloji, bu işi sevdiğim için buna girdim. Aldığım maaşı da buraya harcıyorum, 5 kuruş param yok' dedi.
CHP’li Candan Yüceer, Sağlık Bakanı Koca’ya ‘Tedarik sorunu nedeniyle piyasada bulunamayan ilaçlar hangi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır?’ diye sordu.
ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Eczacı Odası ile yaptıkları iş birliği ile yurttaşların eczane borçlarının kapatılacağını duyurdu.
AKP’li eski yöneticinin eşinin eczanesinde birçok hastanın haberi olmadan raporlarının kullanıldığını belirten CHP’li Emir, ‘Bu yolla temin edilen ilaçlar el altından piyasaya satıldı’ dedi.
Gaziantep Eczacı Odası Başkanı İrfan Demirci, Piyasada pek çok ilacın hâlâ bulunamadığını söyledi
Ankara’da hırsız eczaneyi soymaya kalktı. Kaçmaya çalışan hırsızı tekniker yakaladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
26 bin eczane Danıştay’ın ‘E’ logosunun reklam amacı taşıdığı kararıyla birlikte vergi ödeyecek. Eczanelerden metrekare başına 30-150 TL vergi alınacak.
Sağlık Bakanlığı ile yabancı ilaç firmaları arasında yaşanan kur farkı anlaşmazlığının ilaçların teminini etkilediğini belirten İYİ Partili Yaşar, bine yakın ilacın bulunamadığını belirtti.
Yurttaş katkı payı ve muayene ücretini zor ödüyor. İzmir’deki yurttaşlar, ‘Eczacı oğlum/kızım, deftere yaz, maaşı alınca vereyim’ dedi.
İlacın fiyatına endeksli politika yürütmenin yanlış olduğunu belirten eczacılar, 'İlaç sıradan bir meta değil, kaliteli ve ulaşılabilir olmalı' diyerek ilaç krizinde son durumu anlattı.
Avcılar’da yeni yılın ilk gününde ilaç almak isteyen yurttaşlar nöbetçi eczane önünde kuyruklar oluşturdu.
Seyhan ilçesindeki bir eczanede çalışan eczacıların, bir kişinin saldırısına maruz kaldığı belirtildi.
Doğrudan zam denmediğini ‘fiyat güncellenmesi’ denildiğini aktaran Eczacı Şahin A., 'İlaca zam şubatta yapılıyor. Ancak artık aralıkta da yapılmaya başlandı' dedi.
TL’nin değer kaybetmesiyle ilaç sektörü de etkilendi. Bu durum nedeniyle başta çocuk şurupları olmak üzere bazı ilaçlar bulunamıyor.
Türk Eczacıları Birliği’ne göre, Sağlık Bakanlığı’nın sadece grip ilaçlarında sıkıntı olduğunu kabul etmesi ve çözüm olarak da denetim uygulamasını gündeme getirmesi sorunu çözemeyecek.
Türkiye Eczacılar Birliği, döviz kurundaki artışa bağlı olarak hastaların 645 ilaca erişemediğini açıklamıştı. Krizi önce inkar eden Sağlık Bakanlığı denetim başlattı.
Her yıl zam dönemi yaklaşırken ilaç temininde sıkıntı yaşandığını ama bu yıl krizin çok daha erken başladığını söylen eczacılar, 'son bir aydır çok sayıda ilaç eczanelere gelmiyor.'
'Türkiye’de şöyle de bir durum var; ilacın Euro kuru 4,57’de şu anda, ama Euro oldu 11 lira. Bunun tolere edilebilir bir noktada olması gerekiyor.'
29 Ekim'de nöbetçi eczane sayısının 2 tane olması sebebiyle mahallede bulunan nöbetçi eczaneler önünde kuyruk oluştu. Vatandaşlar nöbetçi eczane sayısının yetersiz olduğunu söyledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.