Türkiye'nin büyük bir stagflasyon tehdidiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Zelyut, 'Vatandaşın cebinde parası kalmadı, alım gücü bitti. Büyük bir ekonomik durgunluk yaşayacağız' dedi.
Türkiye ekonomisinde döviz bolluğu ve sıcak para girişine dayalı büyüme sürdürülebilir olmadı.
Fakat gelinen noktada pandeminin 2. dalgasıyla birlikte bu kredilerin nasıl ödeneceği sorunu ortaya çıktı.
Raporda Türkiye'nin krize karşı politika önlemlerinin etkinliğini de kısıtlayan bu zayıflıklarla uygulanabilecek alternatif bir politika paketi tasarlanıyor.
İktisat profesörü Erinç Yeldan, krizin artık fiyat artışları yoluyla değil, doğrudan doğruya işsizlik, düşük talep, düşük milli gelir ve artan yoksulluk olarak tezahür ettiğini söyledi.
Prof. Dr. Erinç Yeldan, ekonominin artık yönetilebilir olmaktan çıktığını belirterek, 'Ülkede topyekûn tüm iktisadi ve siyasi kurumlar çöküyor' yorumu yaptı.
Gıda enflasyonundaki artış dikkat çekici hızda artarken, uzmanlar enflasyonda dövizdeki tırmanış ve enerji fiyatlarındaki artışa bağlı yükseliş bekliyor.
İktidar her ne kadar 'Kimse mağdur edilmeyecek' dese de, kıdem tazminatının fona dönüştürülmesinin sermaye çevrelerinin yeni bir saldırı hazırlığı olduğu belirtiliyor.
Türkiye’nin önde gelen iktisatçıları Prof. Dr. Korkut Boratav, Prof. Dr. Aziz Konukman, Prof. Dr. Erinç Yeldan ve Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu ekonominin gidişatını Artı Gerçek’e değerlendirdi.
Prof. Dr. Erinç Yeldan, 'IMF ile beraber bir aile fotoğrafı çektirmemiz gerekiyorsa 1 Nisan’dan sonra iktidar onu da yapabilir' değerlendirmesi yaptı.
Prof. Dr. Erinç Yeldan, enflasyon ve döviz gibi ekonomik krizin ana göstergelerinin baskı altına alınarak, makyajlandığını belirtti.
Prof. Dr. Erinç Yeldan, "Genişleyen bir ekonomide 'kral çıplak' demeye kimse cesaret edemiyor, diyenlerin de sözü dinlenmiyor" dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.