HDP Seçim İşleri Komisyonu, YSK’nin engelleyici kararına karşı tutuklulardan harekete geçmelerini istedi.
Akmedya yerel seçimlere hazırlanırken, iktidarın öne sürebileceği vaat kalmadığı için rakiplere takmış durumda. CHP'ye PKK muamelesi yapıyor.
Demek bizim anlam veremediğimiz, şüphe duyduğumuz, bu yüzden de 'komploculukla' suçlanmamıza neden olan bütün soruların yanıtı Meral Akşener’i bekliyormuş.
'Dersim Devrimci Güç Birliği'nde; EMEP, HDP, ESP ve Partizan yer alıyor.
HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, 'Millet İttifakı’na destek açıklaması yapmadık. Millet İttifakı'nı değil, demokrasi konusunda kararlı ve istekli olduğunu gördüğümüz adayları destekleyeceğiz' dedi.
'Bizim aday çıkarmamız durumunda HDP'nin kazanması kesin.'
Diyarbakır'da gözaltına alınan Şırnak'ın Balveren Belediyesi'nin görevden alınan Eşbaşkanı Leyla Yıldız'ın, 1 yaşındaki bebeğini emzirmesi engelleniyor.
'Bizimkisi bir ittifak değil, güç birliği. Demokratik gördüğümüz, destek vermekte sakınca görmediğimiz adaylara güç katmak için bu yola gidiyoruz.'
Fezleke hazırlanan vekiller arasında yerel seçimde aday olacak isimler de var.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, HDP'nin bazı büyükşehirlerde aday çıkarmaması ile ilgili konuştu.
HDP Milletvekili Murat Çepni, 'Bir kez daha hırsızlıklarının üzerini milliyetçilikle, şovenizmle örtmek istiyorlar' dedi.
Pervin Buldan ve Mithat Sancar, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı ile biraraya gelmişti.
'Kürt halkını cezalandırmaya çalışanlar sandıkta 'Êdi Bese', Türkiye halklarına kan kusturanlar da 'Artık Yeter' mesajını bu seçimde almalıdır.'
Tozlu bir arabanın arka camına isim yazdığı iddia edilen HDP yöneticisi Kıran gözaltına alındı.
HDP Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, 'Tunceli’de dağ keçilerini ve vaşakları avlayan kim veya kimlerdir? Bu kişiler tespit edilmiş midir?' diye sordu.
HDP Sözcüsü Saruhan Oluç 3 büyükşehirde aday çıkarmayacakları bilgisini doğruladı.
Antep’te Celal Doğan’ın DSP'den aday gösterileceği iddia edilmişti.
HDP’nin ittifak çerçevesinde KDP-T'ye bıraktığı aday tepkilere neden olmuştu. HDP adayın değiştirilmesini isterken, KDP-T 'Aynı adayla devam edeceğiz' dedi.
HDP, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir’in de olduğu 7 büyükşehirde aday göstermeme kararı aldı.
HDP'li vekillerin tutuklanmasını 'PKK ile ilişkileri tolere edilemez' diyerek savunan Orhan Miroğlu, halkın kayyımlardan da çok memnun olduğunu söyledi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
HDP’li Selçuk Mızraklı kayyımların görevde olduğu süreci ‘tahribat dönemi’ olarak değerlendirdi. 'Her şeyi doğru yaptık dersek, insan doğasına aykırı olur' dedi.
Leyla Güven’in tahliyesini değerlendiren Pervin Buldan, 'Bize düşen arkadaşlarımıza sahip çıkmaktır' dedi.
Muhammed Cihad Ebrari’ye eyleme katıldığı gerekçesiyle 15 ay hapis cezası verildi.
Selahattin Demirtaş, tahliye kararının mahkemenin elinde olmadığını söyledi ve tahliye talebinde bulunmadı. Nitekim öyle oldu, yine tahliye edilmedi.
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, '31 Mart'ta tüm bunları kayyumlarıyla birlikte tarihin çöplüğüne süpürüp atacağız' dedi.
4 adet pudra numunesinin tamamında asbest tespit edildi. HDP'li Hatimoğulları konuyu Meclis gündemine taşıdı.
Ekrem İmamoğlu, 'HDP’den oy alacak mısınız?' sorusuna yanıt verdi.
HDP'li Leyla Güven açlık grevi eyleminin 79. gününde tahliye edildi. Buldan, Güven'in 'ben dışarıdayım ama ruhum, maneviyatım içeride kaldı' dediğini aktardı.
Fatih Altaylı, AKP'ye yakın dediği bir anket şirketi sahibinin aktardıklarını paylaştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.