ABD İklim Özel Elçisi, küresel ısınmayı 1.5 derece ile sınırlamanın savaş nedeniyle daha da zorlaşabileceğini söyledi.
WMO, önümüzdeki 5 yıl içinde küresel sıcaklığın gezegenimiz için kritik eşik olan 1,5 derece üzerine çıkması ihtimalinin yüzde 50 olduğunu duyurdu.
Bu yıl tüm bölgeler normalin altında yağış aldı. Buna göre Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde %50’nin üzerinde azalma meydana geldi.
Yurt genelinde hava ısınmak bilmiyor, bahar gelmesine rağmen sıcaklık mevsim normallerinin altında kaldı. Hakkari'de pancar toplarken tipiye yakalanan kadınlar mezraya sığındı.
İngiltere'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu, havacılık sektörünün 2000 yılından itibaren belirlenen 50 iklim hedefinden sadece 1 tanesini tutturduğunu açıkladı.
Araştırmacılar 2022-2026 yılları arasında yıllık hava sıcaklığında önemli bir artış olacağını hesapladı.
Aylık ortalama karbondioksit (CO2) seviyesi ilk defa milyonda 420 parçanın (ppm) üzerinde kaydedildi.
Bağımsız enerji danışmanlık firması Artelys’in yeni araştırmasına göre, Avrupa Rus gazından vazgeçebilir
Hindistan ve Pakistan sıcak hava dalgasıyla mücadele ediyor.
Dünyanın gıda krizine doğru gittiğini ve Türkiye'nin de bir an evvel tedbir alması gerektiğini belirten Prof. Dr. Vahap Yağanoğlu, 'Hiç vakit kaybetmeden tarım konseyleri oluşturmalı' dedi.
İklim değişikliği ve insan faaliyetleri nedeniyle, orta ila büyük ölçekli afet sayısının 2030 yılına kadar yılda 560'a ya da günde 1,5 afete ulaşacağı tahmin ediliyor.
Yayımlanan yeni bir rapora göre, yapım ve planlama aşamasındaki kömürlü termik santral kapasitesi yeterli olmasa da azaldı ancak kömürle üretilen elektrik miktarı arttı.
Güney Avrupa’da orman yangınları, Almanya’da ölümcül sel felaketi… 2021 yazı, Avrupa’da kaydedilen en sıcak mevsim olarak kayıtlara geçti.
Çevreciler 22 Nisan Dünya Günü'nde 'daha yaşanabilir bir gezegen' için çağrıda bulunarak Türkiye’nin artık somut adımlar atmasını istedi.
Danimarka televizyon kanalı TV2 ve mimar Bjarke Ingels iş birliğinde yaratılan yüksek banklar, iklim krizi nedeniyle 2100 yılında deniz seviyesinin hangi noktaya geleceğini vurguluyor.
İklim ve Enerji Uzmanı Önder Algedik depozito ve geri dönüşümün önemine değinirken yapılması gereken başlıca işin çöplerle mücadele etmek değil, çöp çıkarmamak olduğunu söylüyor.
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Vinton, iklim krizinden en çok etkilenen kesimlerin bu sonuçta en az payı olan kişiler olduğunu belirterek, milyonlarca kişinin yerinden olacağını anlattı.
İklim değişikliği, Türkiye’deki canlı ekosistemlerini tehdit ediyor. Prof. Dr. İlhami Kirizoğlu, iklim krizi sebebiyle kuş popülasyonlarının yarı yarıya azaldığını belirtti.
Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Proje Sorumlusu Gökhan Ersoy, Türkiye'de birçok şehirde partikül madde kirliliğinin halk sağlığını tehdit eden limit değerlerin üzerinde olduğunu açıkladı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği hava kirliliği değerlerine göre dünya çapındaki şehirlerin yüzde 97'sinde kirlilik eşiğinin aşılmış olduğu tespit edildi.
Dokuz Eylül Üniversitesi İklim Bilimleri Uzmanı Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Bu aylarda, denizde 60 metreye kadar çekilmeler yaşanabilir. Endişe edilecek bir durum yok" dedi.
UNESCO ve BM raporlarında, Türkiye'nin yüksek su stresi altındaki ülkeler arasında yer aldığını söyleyen Dr. Kesici, su krizinde yanlış kullanımın yüzde 80 etkili olduğunu belirtti.
Dünya Bankası'na göre, 216 milyon kişi iklim krizine bağlantılı nedenlerden dolayı yaşadıkları yerlerden ayrılma tehdidiyle karşı karşıya.
Nature Climate Change dergisinde yayımlanan çalışmada, 2021'deki şiddetli kuraklığın olağan dışı olduğu ve ölçümlerin bu ağır kuraklık durumunun 2022’de de süreceğini gösterdiği belirtildi.
İklim Haber ve KONDA Araştırma, kamuoyunun iklim değişikliği algısını ölçmek ve giderek derinleşen iklim krizi hakkındaki görüşlerini öğrenmek amacıyla anket çalışması yaptı.
Advances in Atmospheric Sciences isimli derginin son sayısında yayımlanan araştırmaya göre; , 2021 yılında okyanus sıcaklıklarının en yüksek seviyeye ulaştığı kaydedildi.
Kuraklık nedeniyle arı nüfusunun ve bal üretiminin azaldığı Şili'de, arıcılar başkanlık sarayının önünde eylem yaptı. Eylemde 60 kovandan yaklaşık 10 bin arı serbest bırakıldı.
Alaska'nın dünyanın en soğuk bölgelerinden biri olması buradaki ısı değişikliklerinin somut bir şekilde takip edilmesini sağlıyor.
Çevre dosyamızda 2021 yılında da yaşam alanlarımızın nasıl yok edildiğini, gıdaya erişim hakkımızın nasıl gasp edildiğini, iklim krizinin yarattığı tahribatları masaya yatırdık.
Doğal yaşam alanı Antarktika olan bir penguen, kilometrelerce uzaklıktaki Yeni Zelanda kıyısında bulundu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.