İngiltere'de yapılan ankette, halkın yüzde 73'ü aşırı sağın yükselişinden endişe duyuyor. Katılımcıların yüzde 60'ı ise aşırı sağcı şiddet olayları karşısında sosyal medya şirketlerinin yetersiz kaldığını belirtti.
Ipsos araştırdı: Türkiye'de çocuğu okula giden ebeveynlerin yüzde 70’i, okul masraflarının bütçelerini çok zorlayacak şekilde arttığını söyledi. Ebeveynlerin yüzde 81’i, özellikle sosyal hayatlarında tasarrufa gitti.
Ipsos anketi, enflasyonun bir numaralı endişe kaynağı olduğunu ortaya koydu. Ankete göre, Türkiye'de halkın yüzde 66'sı finansal anlamda zorlanıyor.
34 ülkeyi kapsayan araştırmaya göre Türkiye'den katılımcıların yüzde 36'sı sağlık hizmetlerinin giderek daha da kötüleşeceğini düşünürken yüzde 67 ise sağlık hizmetinin çok pahalı olduğunu belirtti.
Ipsos tarafından yapılan iki ayrı 2022 Küresel Enflasyon Algısı Araştırması'na göre, küresel olarak ciddi bir enflasyon artışı beklenirken ülkede alım gücünde önemli aşınma izlendi.
Ipsos'un 28 ülke arasında yaptığı araştırmaya göre önümüzdeki 6 ay elektrik ve doğalgaz faturasını ödemekte zorlanacağını düşünen yurttaşların oranı yüzde 73’e kadar çıktı.
Ipsos tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre son 1 ay içinde satın alınan ürünlerde ikinci el ürünlere ilgi arttı. Bilgisayar alanların yüzde 35'i ikinci el tercih etti.
Global Ipsos araştırmasının temmuz sonuçlarına göre fakirlik endişesi yüzde 46'lara çıkan vatandaşların yüzde 86’sı ekonominin kötü olduğunu belirtti.
Türkiye’de ekonomik gidişat nedeniyle halkın yüzde 75’i önümüzdeki süreçte faturalarını ödeyemeyecek duruma düşme korkusu yaşıyor. Hükümetin vaatlerinin ise halkta bir karşılığı yok.
Ipsos’un global endişe araştırmasına göre Türkiye bu sonuçla, Arjantin, Peru, Japonya ve Kolombiya'dan sonra halkı en çok ekonominin kötü olduğunu düşünen 5'inci ülke durumunda.
Ipsos'un Türkiye'yi Anlama Kılavuzu Araştırması sonuçlarına göre, tüketicinin satın alma alışkanlığı tamamen değişti. Satın almada kalite önem kaybederken fiyat hassasiyeti gittikçe artıyor.
Mutluluk araştırmasında 30 ülke arasında son sıradayız. 10 yıl önce yapılan araştırmada Türkiye'de yaşayan yüz kişiden 89'u 'mutluyum' diyordu, bu oran yüzde 42'ye düştü.
Ipsos'un yeni araştırmasına göre, Türkiye'de her 100 kişiden 83'ünün alım gücü düştü; alışverişlerde küçülmeye gidildi ve her 10 kişiden 4'ü ailesinin maddi desteğine ihtiyaç duyuyor.
Yapılan zamlar, geçim sıkıntısı salgını unutturdu. Yapılan araştırmaya göre her 4 çalışandan 3'ü yüksek enflasyon ve hayat pahalılığına çözüm bulmak istediğini belirtti.
Haluk Levent bu yıl kendi yüzdesinde ufak bir artışla zirvedeki yerini korudu.
Ipsos’un araştırmasına göre, Türkiye’de işlerin yanlış gittiğini düşünenlerin oranı 5 ayda yüzde 65’ten yüzde 82’ye yükseldi. Türkiye bu endişede 5 basamak yükselerek 4’üncü sıraya çıktı.
Ankete göre ABD'de yetişkin nüfusun yaklaşık 4'te 1'i, 3 Kasım başkanlık seçimlerinin yasa dışı yöntemlerle lekelendiğine inanıyor.
Öyle alıştık ki, vekaletimizi taşıyanların öfkemizi katlayan bir rahatlıkla sandığa havale ettikleri cesetlerimizin üst üste yığılmasını izliyoruz.
Bu veri, Ipsos'un Dünya Ekonomik Forumu için global çapta yaptığı araştırmada ortaya çıktı. Araştırmaya göre Türkiye, pandemide vatandaşlarının akıl ve ruh sağlığı en çok bozulan ülke.
Kadınlar arasında kilo alanların oranı yüzde 65 olurken, erkeklerde bu oran yüzde 54 oldu.
Araştırmada global tüketici güveni ortalama 43.3 puan iken Türkiye 31.7 ile sıralamanın en altındaki ülke.
Ipsos Türkiye Barometresi Araştırması'na göre, Türkiye'de toplumun yüzde 75'i kadın ve erkeklerin hayatın her alanında eşit olması gerektiğine inanıyor.
Ipsos'un Türkiye Barometresi Yeni Yıl Özel Raporu 2018 sonuçlarına göre kurdaki sert dalgalanmayla ekonomi vatandaşın gözünde en önemli sorun haline geldi.
Ajans Press, Türkiye halkının yaşam tarzını çeşitli açılardan inceledi.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko, işçilerin en büyük sorunlarının başında, 'düşük ücret, sigortasızlık ve uzun çalışma süreleri'nin geldiğine dikkat çekti.
Uluslararası bir araştırmalara göre, Türkiye eğitim alanında dünyanın en endişeli ülkesi çıktı. Güvenlik korkusu, çatışma endişesi had safhada...
Sayıları 3.5 milyonu aşan Suriyeli mültecilerin büyük bir bölümünün Türkiye'de kalıp vatandaşlık almak istediği ortaya çıktı
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.