İstanbul Planlama Ajansı'nın Yoksulluk İstatistikleri Raporu'na göre 2023 yılında İstanbul’daki yoksulluk oranı önceki seneye göre artarak yüzde 18,3 seviyesinde ölçüldü. Raporda yoksulluk sınırının ise 64 bin TL’yi geçtiği kaydedildi.
İPA'nın araştırmasına göre, İstanbul'da dört kişilik bir ailenin yaşam maliyeti ağustos ayında 2 bin 383 lira artarak 68 bin 933 liraya ulaştı. Temel gıda maddelerinde en yüksek artış yüzde 72,6 ile tavuk etinde oldu.
İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) derlediği göç istatistiklerine göre, Ağustos 2024 itibarıyla Türkiye’de geçici koruma statüsüne sahip 3 milyon 103 bin 606 Suriyeli bulunuyor. İstanbul'da kayıtlı Suriyelilerin kentteki nüfusa oranı yüzde 3 civarında.
İstanbul Planlama Ajansı’nın araştırmasına göre İstanbul’da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,40 arttı. Dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 66 bin 550 lira olarak hesaplandı.
İPA tarafından hazırlanan "Kamusal Alanın Dönüşümü: Alışveriş Merkezlerinin Kentsel Etkileri Üzerine Değerlendirme" başlıklı raporu yayımlandı: İstanbul'da deprem sonrası 42 bin kişinin barınabileceği alanda 95 adet AVM bulunuyor.
İstanbul Planlama Ajansı (İPA) 'Anneler Günü'nde, 'İstanbul'da Anne Olmak" araştırmasını yayınladı. İstanbullu annelerin ev içi gündeminin yüzde 52’sini ekonomik sorunlar oluşturuyor.
Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) genel sekreter yardımcısı Buğra Gökce, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) başkanı oldu: "Yeni dönemde İPA, İstanbul’un geleceği için 16 milyon İstanbullunun katılımıyla İstanbul’a hizmet etmeye devam edecek."
İstanbul Planlama Ajansı'nın hazırladığı raporda, son 6 ayda gıda enflasyonunun tarihi zirvesine ulaştığı, akşam pazarlarında çürümeye yüz tutmuş ürünlere talebin epey arttığı bildirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Metro İstanbul, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile İstanbul Planlama Ajansı (İPA) iş birliğiyle ‘Eşitlik Burada’ projesi başlattı.
Yurttaşların gelir kaybına uğradığı, işsizliğin arttığı bu günlerde yaşanan kiralık konut krizi yaygın ve akut bir sorun olarak çözüm bekliyor.
İstanbul Planlama Ajansı raporu’na göre, İstanbullunun yüzde 73'ü yoğun trafikte taksi bulamıyor, kadınların çoğuna göre gece yolculuğu güvenli değil.
İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Şahan, kamunun gerekli sorumluluğu almadığı durumlarda boşluğu başka oluşumların doldurduğunu belirtip, uyarılarda bulundu.
İBB Başkanı İmamoğlu, 'Yoksulluğun ölçülmesinde en büyük engel kayıt dışı istihdam' dedi.
İstanbul'daki gençlerin büyük bölümü fırsat eşitliğinin olmadığını düşünüyor, iyi eğitim alanların iyi bir yaşam sürdürdüğünü düşünmüyor.
İstanbul Barometresi Aralık 2020 Raporu yayınlandı. İstanbullular, bir önceki aya göre ekonomik sorunları Coronavirus'ten daha fazla konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.