KCDP’nin açıkladığı rapora göre, 2024 yılında en az 394 kadın katledildi, en az 259 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Bu veriler, platformun veri toplamaya başladığı 2010 yılından bu yana kayda geçen en yüksek rakamlar.
KCDP’nin açıkladığı 2024 Mayıs ayı raporuna göre erkekler tarafından 40 kadın öldürüldü, 20 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. KCDP, raporunda 9. Yargı paketine de tepki göstererek “Hukuksuzdur” dedi.
KCDP verilerine göre, kadınların 20’si evinde, 7’si sokakta öldürüldü. Platformun açıklamasında, "Önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor" denildi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından katledilmesini İran Büyükelçiliği önünde de protesto etti.
KCDP, İçişleri Bakanı Soylu’nun son açıkladığı kadın cinayeti verileri ile kendi verilerinin çeliştiğini belirterek, bakanlığın verileri hangi kriterlere göre hazırladığını sordu.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Temmuz ayı raporuna göre 24 kadın katledildi, 20 kadın ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu raporuna göre 2022 mayıs ayında erkekler tarafından 35 kadın öldürüldü, 16 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.
KCDP’nin fesih davasına katılım çağrısı yapan Kav, ‘Yetkililer, ya hukuktan ve kadının hayatından yana olacaklar ya da nafaka ödemeyen erkeklerin kadın düşmanlığına cesaret verecekler’ dedi.
2022 Nisan ayında erkekler tarafından 24 kadın öldürüldü, 16 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.
Kobanê davasında savcının, ifadesini tutuk devam gerekçesi saydığı Sami Baran hakkında soruşturma yürüttüğü ortaya çıkarken, davaya yarına kadar ara verildi.
'Aile yapısını parçaladığı' iddiasıyla hakkında kapatma davası açılan KCDP üyesi Melek Önder, ‘Devletin, iktidarın yapmadığını yaptığımız için hedefteyiz’ dedi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun (KCDP), açıkladığı rapora göre, Mart ayında 24 kadın erkekler tarafından katledildi.
Kadın Meclisleri, 6’ıncı yargı paketiyle Meclis’e getirilmesi planlanan nafaka düzenlemesine ‘Yoksulluk kalkmadan nafakaya dokunamazsınız’ sözleriyle tepki gösterdi.
Tanrıkulu’nun açıkladığı Ağustos ayı hak ihlalleri raporuna göre, en az 4’ü çocuk 41 kişinin gözaltında ya da gözaltı merkezleri dışında işkence ve kötü muameleye maruz kaldı.
İstanbul Sözleşmesi’nden resmi olarak çekilmesine ilişkin açıklama yapan Kadın Meclisleri, mücadeleyi büyütme çağrısı yaparak, Danıştay’ın aldığı kararı yırtıp, çöpe attı.
KCDP’nin Haziran ayı raporuna göre 18 kadın katledildi, 20 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun şiddet raporuna göre, mayıs ayında 17 kadın katledildi, 20 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.
KCDP tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin feshine dikkat çekmek amacıyla astığı “ölmek istemiyorum” dilekçesi kaldırıldıktan sonra birçok kentte asılmaya başlandı.
İstanbul Esentepe Mahallesi’nde İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekmek isteyen kadınlar, bir binaya ‘şikayet dilekçesi’ astı.
İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine kararına karşı kadınlar ve LGBTİ+'ların eylemleri devam ediyor.
’22 Kasım'da şiddete uğrayan kadınlar ve yakınlarını erkek şiddetinden kaybeden ailelerle Kadıköy'de biraraya geleceğiz.’
KCDP, Ekim ayında 21 kadının katledildiğini, 8 kadının ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Eylül ayında 36 kadının katledildiğini belirten KCDP, kadın cinayetlerinin durdurulması için 12 maddelik bir çözüm önerisi sundu.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Melek Önder, İstanbul Sözleşmesi'ne dönük saldırıları değerlendirdi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) il ve ilçe müftülüklerine resmi nikah kıyma yetkisini içeren yasa tasarısını protesto etti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.