Kurumlar vergisinde yeni düzenlemeye gidildi. Mükelleflerin ödeyecekleri kurumlar vergisi, beyan ettikleri kazancın indirim ve istisnalar düşülmeden önceki tutarının yüzde 10'undan aşağı olamayacak.
30 Haziran 2022 tarihli bilançoda yer alan yabancı paraları TL'ye çevirenler üç ay TL hesabında tutarlarsa faiz ve kâr payları ile diğer kazançlar kurumlar vergisinden müstesna tutulacak.
Yürürlüğe giren İstanbul Finans Merkezi Kanunu ile 2031'e kadar yüzde 100 kurumlar vergisi muafiyetinin yanı sıra özel teşvik, indirim, istisna ve muafiyetler getirildi.
Türkiye Varlık Fonu’nun satın aldığı şirketlere, AKP’nin Meclis’e sunduğu 20 maddelik yasa teklifinde ‘ayrıcalık’ çıktı.
İktidarın bazı şirketlerden Kurumlar Vergisi’ni erken ödemeleri için ricada bulunduğu, bu nedenle ocak ayı vergisinde 30 katlık gizemli artış oluştuğu ortaya çıktı.
Bütçeye Kurumlar Vergisi adı altında 14.5 milyar lira gizemli para girişi oldu. Paranın hangi kurum, şirket ya da şirketlerden neden geldiği açıklanmadı.
A'dan Z'ye tüm ürünlere yapılan zamlar yurttaşı giderek yoksullaştırırken, kurumlar vergisinde şirketlere 1 puanlık indirim öngören kanun düzenlemesi soru işaretleri oluşturdu.
Çok uluslu şirketlerin faaliyette bulundukları ülkelerde 2023'ten itibaren en az yüzde 15 vergilendirilmesine yönelik anlaşma G20'nin Roma'da gerçekleştirilen Liderler Zirvesi'nde onaylandı.
İktidara yakınlıklarıyla bilinen ve kamudan en büyük ihaleleri alan inşaat şirketlerinin 2018, 2019 ve 2020 yıllarında ödediği kurumlar vergisinin miktarı belli oldu.
G7 ülkelerinin maliye bakanları İngiltere'deki liderler zirvede, Google, Apple ve Amazon gibi çok uluslu şirketlere en az yüzde 15 oranında vergi uygulanması yönünde anlaştı.
Kurumlar Vergisi'ni 2021 yılı vergilendirme dönemine ait kurum kazançları için yüzde 25 ve 2022 yılı için yüzde 23 olarak belirleyen yasa yayımlandı.
Yeni haftada Meclis komisyonları da mesailerine devam edecek.
AKP'li milletvekillerinin teklifinde Kurumlar Vergisi oranının 2021 yılı kazançları için yüzde 25, 2022 yılı kazançları için ise yüzde 23 oranında uygulanması öngörüldü.
AKP'nin, ekonomiye ilişkin yeni düzenlemeler içeren torba kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun teklifi, kurumlar vergisi oranına 5 puanlık zammı da öngörüyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı, 2019 gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerini açıkladı. Kurumlar vergisinde ilk sırada Merkez Bankası yer alırken gelir vergisinde ilk sıradaki isim açıklanmadı.
Yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin, kanunun çıktığı tarihten itibaren yıl sonuna kadar müracaat etmesi gerekecek.
TBMM'ye sunulan yeni torba yasa teklifi yasalaşırsa şirketlerin ödeyeceği Kurumlar Vergisi asgari ücretlinin ödediği vergi oranının bile altında kalacak.
Finans ve sigorta sektörü hariç vergisini zamanında yatıran vergiye uyumlu gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri için sağlanan yüzde 5 indirimin koşulları yeniden belirlendi.
2018 yılı gelir vergisi rekortmenlerinden ilk ikisi adlarının açıklanmasını istemezken, üçüncü sırada Rahmi Koç yer aldı. Kurumlar vergisi rekortmenlerinin ilk altısı bankalar...
AKP, vergi kanunlarında değişiklik içeren kanun teklifini TBMM'ye sundu. 'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi' sloganıyla getirilen teklifte iki yeni vergi öngörülüyor.
Güney Kore Strateji ve Finans Bakanlığı, haziran ayına kadar kripto para birimlerine yönelik bir vergilendirme sistemini devreye alacak.
Kurum kazancı üzerinden yüzde 20 alınan Kurumlar Vergisi, kurumların 2018, 2019 ve 2020 yılı vergilendirme dönemlerinde yüzde 22 olarak uygulanacak.
Washington Post'un, ABD'de kurumlar vergisini indiren düzenlemenin erteleneceği haberiyle, dün akşam 3,90'a yaklaşan dolar bu sabah 3,87'ye geriledi.
Maliye Bakanı Ağbal, kurumlar vergisinin 2018-2020 yıllarında yüzde 22'ye yükseltilmesiyle bütçede 6.4 milyar TL gelir öngörüldüğünü açıkladı.
Başbakan Yıldırım, esnafa ve zanaatkarlara kredi limitinde artış müjdesi, cep telefonunda indirim sözü verdi, "Şirketler düşürmezse biz de onları düşürürüz" dedi.
Gelir vergisindeki artıştan vazgeçilmesi ve Motorlu Taşıtlar Vergisi’ndeki artış oranının aşağı çekilmesiyle ortaya çıkan gelir kaybı, kurumlar vergisi artışıyla telafi edilecek.
Kurumlar vergisi indirimi çalışmalarının sürdüğünü belirten Maliye Bakanı Ağbal, özellikle stratejik sektörlerde bir oran düzenlemesi olabileceğini açıkladı.
1.9 milyar TL vergi ödeyen ancak adının açıklanmasını istemeyen BOTAŞ tartışma yarattı. CHP’li Erdoğdu BOTAŞ’ın fahiş fiyattan gaz sattığı için kârını gizlediğini söyledi.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir mükellef, en fazla Kurumlar Vergisi ödeyenler listesinin zirvesini bankalardan aldı. Listenin ilk 10 sırasındaki banka sayısı 8'e çıktı.
Kurumlar Vergisi rekortmenler listesinde 27 kurum adının açıklanmasını istemezken, Gelir Vergisi rekortmenleri arasındaki 53 kişi isminin gizli kalmasını istedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.