Karadeniz’de meydana gelip Marmara’da da hissedilen depremi değerlendiren Prof. Dr. Sözbilir, denizaltı fayların haritalanmasının 'hayati' olduğunu belirterek, tsunami riskine karşı uyardı.
Jeoloji profesörü Naci Görür, Marmara Bölgesi’nin güneyinde ciddi stres biriktiğini duyurdu.
AFAD ve Kandilli Rasathanesi'nden depremin büyüklükleri ve derinliklerine ilişkin farklı açıklamalar geldi.
Kuzey Anadolu fay hattının güney kolundaki sessizliğe dikkat çeken uzman, yıkıcı bir deprem üretecekmiş gibi hazırlık yapılması gerektiğini söyledi.
Yakın zamanda kırılması beklenen faylar konusunda uyaran Prof. Dr. Sözbilir, 'Buraların yapılaşmaya kapatılması, var olan yapılaşmanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor' dedi.
Bingöl’ 'de deprem artçı sarsıntılar devam ediyor. Depremde kırsal kesimde bulunan çok sayıda köy hasar gördü. Bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor.
Jeofizik Mühendisi Dr. Oğuz Gündoğdu, Kandilli Rasathanesi tarafından alınan 'Erken Uyarı Sistemi'nin 5.8 büyüklüğündeki Silivri depreminde neden devreye girmediğinin açıklanmasını istedi.
'4.5-4.6 büyüklüğünde artçılar meydana gelebilir. Hasarlı binalara girmeyin.'
İstanbul'u 2016 yılında 5.8 büyüklüğünde bir depremin salladığını iddia eden bilim insanları, kimsenin hissetmediği bu depremin 'yavaş deprem' olduğunu ve 50 gün sürdüğünü söylüyor.
Kandilli Rasathanesi Müdürü Doğan Kalafat: 2050’ye kadar fayın kırılma riski yüzde 50, sonrasında yüzde 75.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.