Bankacılık sektöründe takipteki alacaklar, 1 Mart itibariyle bir önceki haftaya göre yüzde 2,4 artarak 103 milyar 990 milyon liraya çıktı.
Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı 190 bine dayanırken, milyonerlerin toplam mevduatı da 1,2 trilyon liraya yaklaştı.
Mevduat faizi ile kredi faizi makası 10 yılın rekorunu kırdı. Faiz mevduatta yüzde 30'a çıkarken, ticari kredilerde ise yüzde 40'ı geçti.
Seçimin sonrası 29 Haziran-6 Temmuz haftasında vatandaş dolar sattı, euro alırken, döviz borcuyla öne çıkan şirketler dolar ve euro alımlarını artırdı.
1 milyon lira veya üzeri parası olan yerli mudi sayısı mayıs sonunda 157 bine dayandı. Yerli milyonerlerin toplam mevduatı ise ilk kez 1 trilyon liranın üzerinde...
Türkiye'deki milyonerler hesaplarına mayısta 119 milyar liralık döviz ekledi. Son bir yılda milyonerlerin toplam döviz birikimi TL birikimlerini solladı.
Erdoğan'ın 'Dövizinizi bozdurun' çağrısına rağmen dövizden en fazla faydayı AKP'nin en çok oy aldığı illerde yaşayanlar sağladı.
Bireysel ve kurumsal yurt içi yerleşik tasarruf sahipleri, Merkez Bankası toplantısı öncesindeki son haftada döviz mevduatlarını azaltmayı seçti.
Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı yılın ilk dört ayında 149 bin 719'a ulaştı. Milyoner başına düşen ortalama mevduat 6.6 milyon lira...
Türkiye, milyoner üretmeye devam ediyor. Hesabında 1 milyon TL veya üzeri parası olanların sayısı, ilk çeyrekte 7 bin 9 kişi artarak 145 bin 989'a ulaştı.
BDDK verilerine göre, hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan mudi sayısı, yılın ilk iki ayında 2 bin 138 kişi artarak 141 bin 118'e ulaştı.
Hesabında 1 milyon lira veya üzeri para olan mudi sayısı ocak ayında 755 kişi artarak 139 bin 735 oldu. Toplam mevduat ise 918 milyar 349 milyon TL...
Bankalardaki döviz cinsi tasarrufların payı yüzde 46’ya çıktı.
Doların gerilemesini fırsat bilen yurt içi tasarruf sahipleri döviz mevduatlarını rekor seviyeye taşıdı. 16 Şubat haftası döviz mevduatları 170,4 milyar dolar oldu.
Bankalarda 2017 sonu itibarıyla 10 yıldır işlem yapılmayarak zaman aşımına uğrayan 854 bin 18 adet hesapta yaklaşık 117 milyon lira bulunuyor.
Türkiye'de bankacılık sektörü özkaynak kârlılığında geçen yıl Hazine bonosu getirisini geçti ancak mevduat faizi getirisine yenildi.
Hesabında 1 milyon lira veya üzeri parası olan yurt içi yerleşik mudi sayısı, geçen yıl 18 bin 105 kişi daha artarak 126 bin 969 kişiye ulaştı.
Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, kişi başı kredi ve mevduat oranında Türkiye, Malezya'nın ardından en yüksek gelişmekte olan ülke...
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, "Bankacılık sektöründe topladığımız toplam kaynakla verdiğimiz kredi arasındaki marj açılıyor" dedi.
Ambargonun etkisiyle müşteriler milyarlarca dolarlık mevduatlarını çekince, Katar bankaları Asya ve Avrupa'dan finansman aramaya başladı.
Bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi 21 Temmuz itibarıyla 1,9 trilyon liraya yükselirken, sektörün toplam mevduatı 1,6 trilyon liraya geriledi.
Bankacılık sektörünün toplam mevduatı geçen hafta 3,8 milyar TL azalışla 1,62 trilyon TL’ye gerilerken, kredi hacmi de 5,8 milyar TL azalarak 1,9 trilyon TL oldu.
Türk Lirası kredilerin mevduata oranının rekor düzeye çıktığına dikkat çeken Moody’s, bankalara döviz takası ile kaynak temin etmenin notu bozacağı uyarısı yaptı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.