Ajansa isim vermeden konuşan Libyalı bir yetkili, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin, Türkiye’den askeri destek talep ettiğini söyledi.
İddiaya göre Türkiye, Suriye'deki silahlı gruplardan, Libya’ya gitmek isteyen kişilerin listelerini istedi. Gönüllüler, Trablus’a gönderilmek üzere yarın Türkiye’ye transfer edilecek.
General Halife Hafter'e bağlı güçler, mürettebatı Türkiyeli olan Karayip ülkesi Greneda bandıralı bir gemiyi alıkoydu.
Reuters'a konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Türkiye-Libya anlaşmasını 'yararsız ve kışkırtıcı' olarak tanımladı.
El Cezire televizyonu Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin, General Hafter'e karşı Türkiye'den askeri ve lojistik destek almayı kabul ettiğini öne sürdü.
Libya'da General Hafter'e desteğini ilan eden Mısır, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'in Libya'ya silah ambargosu uygulayan kararını deldiğini söyledi.
Atina, BM'den Türkiye ile Libya arasındaki mutabakat muhtırasının kınanmasını istedi.
Aksoy, bilgilendirme toplantısında Kuzey Suriye harekatına dair konuştu.
306 milletvekilinin katıldığı oylamada 293 kabul, 13 ret oyu kullanıldı.
Savunma Bakanlığı, Soçi Mutabakatı çerçevesinde 3. ortak devriyenin başladığını duyurdu.
Rusya Dışişleri Bakanı, mutabakatta gizli ajandalar aramak için bir gerekçe bulunmadığını ifade etti.
Açıklamayı Milli Savunma Bakanlığı yaptı.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Soçi mutabakatının, şartları yerine getirilirse, herkesin haklarını garanti altına aldığını söyledi.
Dmitriy Peskov, Kürt güçlerin mutabakat sınırlarından çekilmemeleri halinde TSK ile teke tek kalabileceklerini söyledi.
Alman basını, dikkati Ortadoğu'da kritik bir aktör haline gelen Rusya'ya çekerken, Batı'nın melankolik bir biçimde saf dışı kalışını ve güç dengesinde pasifize oluşunu sert dille eleştirdi.
Soru yöneltirken birbirlerinin sözlerini kesen, bağıran ve kendilerini tanıtmayan gazeteciler; 'Daha çok soru sorabilmek için acele ediyoruz' diyerek kendilerini savundu.
Bakan Çavuşoğlu, 'Türkiye 5 gün içinde Dünyanın en büyük iki gücüyle mutabakat sağlamıştır' dedi.
Soçi Zirvesi, Erdoğan’ın 'Barış Pınarı' harekatının ne kadar yerli ve milli olduğunu kanıtladı. Suriye’deki niyetlerini aklınca Putin’e kabul ettirecekti, ama tersi oldu.
ABD'nin Suriye Temsilcisi Jeffrey, 'YPG geri çekildi ama tam anlamıyla yenilgiye uğratılmadı ya da oyun dışı kalmadı. Yani Türkiye'nin amaçlarından biri gerçekleşmedi' yorumunu yaptı.
Şoygu, 'Bu topraklara Suriye ordu birliklerinin girmesi dahil farklı seçenekleri değerlendirdik. Ama oraya Suriye sınır muhafızları ile Rus askeri polisin girmesi konusunda anlaştık' dedi.
ABD ile Türkiye arasında varılan mutabakatın fazla detay içermemesi 'zaman kazanma' çabası olarak nitelendi.
Soçi Mutabakatı, Suriye ordusunun Rusya'nın desteğiyle İdlib'i cihatçılardan temizleyecek bir operasyona hazırlandığı dönemde imzalanmıştı.
Soçi'de 17 Eylül'de imzalanan mutabakata göre, cihatçıların 15 Ekim'e kadar İdlib'deki silahsızlandırılmış tampon bölgeden çekilmesi gerekiyordu.
Kremlin konunun Ankara ile görüşüleceğini açıkladı.
Putin ve Erdoğan'ın Soçi'de yaptığı anlaşmaya göre militanların silahsızlandırılmış bölgeden dün itibarıyla tamamen çekilmesi gerekiyordu.
Türkiye ile Rusya'nın 17 Eylül'de Soçi'de vardığı mutabakat kapsamında İdlib'de 15-20 kilometre uzunluğunda bir silahsız bölge oluşturulmasına karar verilmişti.
Soçi mutabakatı, 15 Ekim'e kadar 15 ila 20 kilometrelik bir hatta silahsızlanma bölgesi oluşturulmasını, denetimin Türk ve Rus yetkililerce yapılmasını öngörüyor.
Dr. Kerim Has, İdlib'de yaşanan gelişmeleri ve Türkiye için olası güvenlik risklerini yazdı.
Sahadaki aktörlerden anlaşmanın etkisini hissedecek taraflar ile İdlib'deki silahlı gruplara kadar sürecin muhatapları Rusya-Türkiye anlaşmasına dönük görüşlerini açıkladılar.
Tüm silahlı grupların çatışmasızlık bölgesinden 15 Ekim'e kadar çıkarılması bekleniyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.