Avrupa Merkez Bankası'nın enerji, gıda ve hizmetteki fiyat artışlarını kontrol çabaları pariteyi tekrar 1'in üzerine çıkardı. Doların gözü ABD'den gelecek enflasyon verisinde.
2 Eylül haftasında parite etkisinden arındırıldığında döviz mevduatındaki düşüş 327 milyon dolar olurken, KKM miktarı yaklaşık 31 milyar TL artışla 1 trilyon 308 milyar TL'ye ulaştı.
Geçtiğimiz haftalarda dolar euroyu geçmiş, hatta 20 yılın ardından dolar/euro paritesi 0,99'a düşmüştü. Dolardan 12 kuruş geride kalan euro atağa kalkarak tekrar doları geçti.
Avrupa'nın hizmet ve imalat sektörleri daralma bölgesinden çıkamadı. Fed’in agresifleşmesiyle 20 yılın zirvesindeki doların güçlenmesi ve paritede düşüşlerin sürmesi öngörülüyor.
Euro/dolar paritesinin 1'in altına düşmesiyle Morgan Stanley, Nomura ve Societe Generale gibi dev bankalar yeni değerlendirmeler yayımladı. Uzmanlar kurdaki düşüşün sürebileceğini belirtti.
Türkiye'nin ihracatı açısından da önemli bir gösterge olarak takip edilen euro/dolar kurunda yine parite seviyesine gelindi. Parite 15 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.
Euro/dolar paritesi 2002 yılından beri ilk kez bu kadar düşük seviyelere inerken, bu durumun Türkiye ekonomisini olumsuz etkileyeceği öngörülüyor.
İhracatta artan maliyetler ve döviz bozdurma zorunluluğu nedeni ile kambiyo zararı yazan şirketler, şimdi de euro ve dolar kurlarındaki eşitlenmeyle pariteden zarar etmeye başladı.
Euro, 2002'nin Aralık ayından bu yana ilk defa 1 doların altına düştü. Düşüşün ardından euro-dolar paritesi 1,003 seviyelerine ulaştı.
Prof. Dr. Cem Başlevent, '14 yıl önce 157 dolar yerine 100 euro alan biri paranın üçte birini kaybetti. İki para birimi arasında yılda yüzde 2 faiz farkı eklenince kayıp yüzde 50 oldu' dedi.
Dolar tüm önemli para birimlerine karşı değer kazanırken, bu ivmenin etkisiyle euro/dolar paritesi 2002'den beri en düşük seviyeye geldi. ABD'de ise gözler enflasyon verisinde...
Küresel piyasalarda dolar tüm önemli para birimlerine karşı değer kazanıyor. Bu ivmenin etkisiyle euro/dolar paritesi 2002'den bu yana en düşük seviye inmiş oldu.
Dolar, geçen hafta 11.30 TL’nin üzerine çıktı. Borsada ise tarihi zirveler görüldü. Peki bu seviyelerden dolar alınır mı? Dolarda kritik seviyeler nerede?
Merkez Bankası'nın faizi indirdiği 24 Eylül haftasında yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatları 2,1 milyar dolar azaldı. Parite etkisinden arındırıldığında düşüş 1,7 milyar dolar oldu.
Morgan Stanley ve BNP Paribas, bugün yayınladıkları raporda, doların yıl sonuna kadar para politikalarından kaynaklı olarak euro karşısında güçleneceğini öngördü.
TL cinsi varlıklarda dün öğleden sonra satış baskısı yaşandı. Borsa günü yüzde 4'e yaklaşan kayıpla kapatırken dolar 8,48'leri gördü. Euro/TL, paritenin etkisiyle zirveyi 10,39'la yeniledi.
5 Mart haftası döviz mevduatları 2,25 milyar dolar geriledi, parite etkisi 2,65 milyar dolar oldu. Döviz mevduatlarına parite etkisinden arındırılarak bakıldığında artışın sürdüğü görüldü.
Euro/dolar paritesi Ocak 2019'dan beri en yüksek seviyeyi gördü. Altın fiyatları üst üste üç gündür rekor kırıyor. Dolar 6,85 seviyelerinde. Merkez Bankası'nın faiz kararı bekleniyor.
'Merkez Bankası çok güçlü bir şekilde gereğini yaptı, yapmaya devam etti ve ne gerekiyorsa yapacak.'
Bu ay içinde 1,1555'e kadar gerileyen euro/dolar paritesi, 1,1961'e kadar yükseldi. ABD Senatosu'nda oylanacak vergi reformunun belirleyici olacağı belirtiliyor.
Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde 3,95 seviyeleriyle gün içi zirveyi görürken, euro/TL ise 4.69'u aşarak rekorları sürdürdü. Euro/dolar paritesi altı haftanın zirvesinde.
Dün 4.53, bu sabah 4.54'ü geçerek rekor kıran euro, öğleden sonra da yükseliş eğilimini sürdürerek 4.55'i geçti. Dolar ise 3.87 civarında hareket ediyor.
ABD ve Türkiye'nin vize vermeyi karşılıklı askıya alması dün finansal piyasalarda TL cinsi varlıklarda agresif fiyatlamalara neden olurken, bugün toparlanma gözleniyor.
Avrupa Merkez Bankası’nın 20 Temmuz toplantısına ait tutanaklar yayınlandı. Eurodaki aşırı değerlenmeyle ilgili endişelerini açıkça paylaşması, euroda değer kaybını hızlandırdı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.